Localitățile din România care ar putea intra în carantină. Focare de Covid-19, în mai multe județe din țară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Brașov, Argeș și București sunt locurile din România unde coronavirusul a atacat nemilos, în ultimele ore.

În fiecare dintre aceste zone, peste o sută de oameni au fost confirmați cu COVID-19, de ieri până azi.

Ca să oprească răspândirea bolii, în anumite localități, autoritățile au închis din nou ștrandurile și au redus programul teraselor. În țară, avem deja și două sate în carantină, măsură care nu s-a mai luat din timpul stării de urgență.

În Gornet, Prahova, poliția și jandarmii păzesc ieșirile din localitate. De aproape 24 de ore, satul este în carantină și nimeni nu mai are voie să plece de acolo decât dacă merge la serviciu și completeza o declarație similară cu cele din perioada stării de urgență.

Cei care vor să între în sat sunt întorși din drum.

 

Unii oameni nu au respectat regulile sanitare

 

În ultimele două săptămâni, 15 localnici din Gornet, Prahova, s-au infectat cu coronavirus. În zonă, unii oameni nu au respectat regulile sanitare, iar virusul a avut transmitere comunitară. Acum sunt nemulțumiți de măsura carantinei și vor să o conteste.

Bogdan Dumitru, avocat al Primăriei Gornet: „La numărul de infectați la numărul de locuitori, existau și alte posibilități, cum chiar legea prevede, ca să fie izolați, să se ia o altă măsură. Nu întreaga localitate cu 2.800 de locutori”.

Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova: „Țînând cont de faptul că numărul de cazuri noi este de peste 50 pe zi în județul Prahova, iar numărul celor care efectuează anchete epidemiologice este doar patru, toate coroborate au dus la această decizie de a face carantină”.

Gornet este a două localitate care a intrat în carantină de când suntem în stare de alertă. Prima a fost Cartojani din Giurgiu. 32 de oameni de acolo sunt infectați cu coronavirus și alte câteva zeci sunt suspecți.

Două săptămâni nu vor putea pleca din localitate. Pot ieși la magazin dacă au nevoie să cumpere ceva, însă obligatoriu cu mască. Autoritățile spun că localitatea va fi aprovizionată cu medicamente și alimente, iar cei doi doctori de familie vor monitoriza starea de sănătate a locuitorilor.

 

Focarele cele mai mari sunt în Brașov, Argeș și București

 

În trei județe, numărul cazurilor de coronovarius nou confirmate, de ieri și până azi, depășește o sută.

Focarele cele mai mari sunt în Brașov, Argeș și București. Alte trei județe au peste 50 de cazuri în ultimele 24 de ore. Galați, Dâmbovița și Ialomița sunt zone care stârnesc îngrijorare.

Temeri ridică și 12 localități din Argeș, județ în care, până acum, sunt peste 2.300 de oameni infectați cu coronavirus.

Printre aceste zone regăsim localitatea Mioveni, unde există uzina Dacia, și Pitești. Carantina este posibilă peste tot.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Este un moment de cotitură în gestionarea pandemiei. Suntem într-o perioada de răspândire comunitară excepțională. Dacă până la sfârșitul săptămânii vom constată că cetățenii respectă regulile, poate că această lista de localități se va scurtă sau poate să poată cuprindă mai multe localități”.

Ca să oprească răspândirea virusului, în Argeș, autoritățile au închis din nou ștrandurile și târgurile, iar terasale trebuie să tragă obloanele la ora 22 - în timpul săptămânii - și 23, în weekend, scrie Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel