Liz Truss, numită oficial prim-ministru britanic de regina Elisabeta a II-a

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Liz Truss a fost primită marţi de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral din Scoţia pentru a fi numită oficial prim-ministru britanic, relatează AFP şi dpa.

În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care devine astfel cel de-al 15-lea şef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Echipa lui Liz Truss a actualizat rapid profilul de Twitter al noului premier pentru a marca noul său rol: "Premierul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Liderul Partidului Conservator. MP (membru al parlamentului) pentru (circumscripţia) South West Norfolk", se precizează în descriere.

Liz Truss promite să ajute mamele și tații care stau acasă: Premierul spune că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale

 

Liz Truss a făcut o promisiune îndrăzneață de a ajuta mamele și tații care stau acasă, sugerând că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale pentru a evita pedepsirea îngrijitorilor.

Măsura ar putea valora mii de lire sterline pentru îngrijitorii de copii sau rude în vârstă. „Familiile care muncesc din greu sunt fundamentul unei societăți stabile, iar una dintre prioritățile mele ca prim-ministru ar fi ușurarea poverii fiscale pentru familii”, a declarat ea.

Cu toate acestea, Truss se confruntă, de asemenea, cu întrebări intense după ce a susținut că reducerile sale de taxe nu vor alimenta inflația, respingând această critică drept „ortodoxia economică” a Trezoreriei.

Planurile prezentate de Truss de a permite gospodăriilor să își împartă alocațiile fiscale personale s-ar baza pe scutirea fiscală existentă pentru cuplurile căsătorite, promisă pentru prima dată de David Cameron în 2005.

În prezent, un membru al unui cuplu căsătorit care câștigă sub pragul de 12 570 de lire sterline poate transfera 1 270 de lire sterline din alocația sa către soț/soție, reducând factura fiscală cu până la 252 de lire sterline pe an.

Eligibilitatea ar putea fi extinsă la toate cuplurile care coabitează, iar valoarea scutirii fiscale ar putea fi majorată în mod dramatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel