Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, în Parlament: „Regina Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai mari lideri ai lumii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a fost unul dintre cei mai mari lideri ai lumii din toate timpurile, a afirmat vineri Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, în cadrul sesiunii speciale a Parlamentului britanic, care va omagia regina în următoarele ore.

„În orele care au trecut de la vestea șocantă de aseară, am asistat la cea mai sinceră manifestare de durere pentru pierderea Majestății Sale Defuncte, Regina.

Mulțimile s-au adunat, steagurile au fost coborâte la jumătate de catarg, omagii au fost trimise de pe toate continentele.

Regina a fost unul dintre cei mai mari lideri pe care lumea i-a cunoscut vreodată”, a spus Truss.

 

Preşedintele Iohannis a transmis condoleanţe Regelui Charles al III-lea: Regina Elisabeta a II-a - un veritabil reper moral

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la moartea Reginei Elisabeta a II-a.

„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestăţii Voastre, întregii Familii Regale şi poporului britanic condoleanţe şi compasiune pentru dureroasa pierdere suferită. Majestatea Sa Regina a fost un lider excepţional, care şi-a servit patria cu devotament şi responsabilitate desăvârşită, reprezentând un simbol al stabilităţii şi un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele şapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi a întregului Commonwealth rămân în istoria umanităţii drept un reper şi inspiraţie pentru noi toţi şi generaţiile viitoare”, a transmis şeful statului Regelui Charles al III-lea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a: Slujbă de rugăciune la Catedrala Sf Paul din Londra

 

Catedrala Sf Paul din Londra va organiza vineri seară, la ora 17:00 GMT, o „slujbă de rugăciune şi reflecţie”, pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a, care va fi difuzată în direct de BBC, iar la serviciul religios va participa, între alţi oameni politici, şi şefa guvernului britanic Liz Truss, transmite EFE.

Totodată, se aşteaptă ca la ceremonia religioasă televizată să participe şi primarul City of London (centrul financiar), Vincent Keaveny, dat fiind că lăcaşul de cult este amplasat în jurisdicţia sa.

 

Regina a fost un  „simbol al stabilităţii”, afirmă patriarhul Rusiei Kirill

 

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a transmis vineri condoleanţe în legătură cu decesul reginei Elisabeta a II-a pe care a definit-o drept un „simbol al stabilităţii” tradiţiilor seculare în Europă, relatează EFE şi Reuters.

„Cu tristeţe am primit vestea morţii mamei Dumneavoastră, regina Elisabeta a II-a. Îmi exprim sincera simpatie Majestăţii voastre şi tuturor supuşilor Coroanei Britanice, care deplâng pierderea suferită”, se spune într-un mesaj transmis regelui Charles al III-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel