Liviu Dragnea susține că a pierdut 50 de zile de libertate. Proces cu Penitenciarul Rahova

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cu doar trei zile înainte de a afla dacă poate sau nu să fie eliberat din închisoare, Liviu Dragnea se războieşte cu şefii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Rahova.

Fostul lider al PSD se plânge că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din pricina faptului că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Liviu Dragnea a participat la procesul judecat vineri, la Judecătoria Sectorului 5, din penitenciar, prin sistemul de videoconferință. A încercat alături de avocata sa să îi convingă pe magistrați că ar fi fost văduvit de 49 de zile de libertate, ce ar fi putut fi câștigate dacă ar fi fost lăsat să meargă din nou la muncă.

De altfel, Liviu Dragnea spune, prin intermediul avocatului său, că ar fi trebuit să poată ieși din nou la muncă, însă acest lucru nu i s-a permis. Ba chiar susține că are de partea sa două sentințe judecătorești.

Dacă s-ar fi ajuns ca el să poată munci, această cerere de eliberare condiționată ce urmează a fi judecată marți s-ar fi putut pune pe rolul instanței de judecată chiar în luna februarie, din punctul de vedere al lui Liviu Dragnea. Practic, această procedură s-a întârziat, iar el ar fi fost nevoit să își prelungească șederea în spatele gratiilor, mai susține fostul lider al PSD.

 

Dragnea va încerca să obțină primul bilet de liberare condiționată

 

Rămâne de văzut în ce măsură i se va da dreptate. Nu au mai existat astfel de procese între deținuți și administrațiile închisorilor. Este foarte posibil ca cererea să îi fie respinsă și, câtă vreme nu a muncit, să nu i se acorde aceste zile de libertate.

Marți, pe 25 de aprilie, tot la Judecătoria Sectorului 5, fostul șef al PSD va încerca să obțină primul bilet de liberare condiționată. Are deja avizul favorabil al comisiei speciale de la Penitenciarul Rahova.

În România, legea spune că liberarea condiționată este mai degrabă o vocație și nu un drept categoric. Doar un judecător poate decide această eliberare înainte de a-și fi ispășit întreaga pedeapsă.

Indiferent cum va suna o eventuală sentință dată publicității marți, la Judecătoria Sectorului 5, soarta lui Liviu Dragnea va fi decisă doar de Tribunalul București, potrivit Știrile PRO TV. Atunci va putea afla cu certitudine dacă iese din spatele gratiilor sau i se va impune să mai rămână în detenție o perioadă limitată de timp.

 

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online

 

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la un post de televiziune.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel