Liviu Dragnea dezvăluie cine a pus-o pe Viorica Dăncilă premier: „A insistat întruna. Voiam să o propunem pe Carmen Dan“

Liviu Dragnea, fostul șef al PSD a povestit că Viorica Dăncilă a ajuns premier la propunerea lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Iniţial, Carmen Dan ar fi trebuit să fie propunerea care să ajungă pe masa președintelui, dar totul s-a schimbat cu câteva ore înainte.

Liviu Dragnea a fost invitat în emisiunea "40 de întrebari cu Denise Rifai", duminică, 17 octombrie. Acesta a dezvăluit cine a fost cel care a insistat să fie numită Viorica Dăncilă, după ce s-a speculat că ar fi fost aleasă premier de către logodnica sa, Irina Tănase.

La nicio zi după ce a fost încarcerat, Dăncilă i-a dat afară pe consilierii apropiați de Dragnea și a afirmat: „Am început să fi eu. Până acum am mers după anumite linii deja desenate, după anumite mesaje pe care trebuia să le scot în spațiul public“. Ea a recunoscut că uneori Dragnea ar fi condus partidul prin intermediul unor mesaje pe care le transmitea colegilor prin intermediul iubitei sale, Irina Tănase. S-a spus chiar că ea a fost cea care ar fi ales-o pe Viorica Dăncilă pentru funcția de prim-ministru. 

Liviu Dragnea a fost întrebat, duminică, dacă Viorica Dăncilă a fost aleasă premier de către logodnica sa, Irina Tănase, acesta a dezvăluit cine a fost de fapt cel care a insistat cu această variantă.

Liviu Dragnea dezvăluie cine a pus-o pe Viorica Dăncilă premier

 

„Nu. Mă gândeam să nu răspund la întrebarea asta că îmi produce aşa o stare neplăcută. Pot să spun acum pe scurt istoria cum s-a născut ca şi premier doamna Viorica Dăncilă. Eram într-o seară de dinaintea Comitetului Executiv de a doua zi după ce îşi dăduse demisia Mihai Tudose, era mai mulţi colegi şi am rugat să facem o listă scurtă cu nişte potenţiali prim-miniştri. Un coleg a insistat în permanenţă ca pe acea listă să fie trecută şi Viorica Dăncilă, este un om pe care cred că îl cunoaşteţi, domnul Ionel Arsene, acum e preşedinte de Consiliu Judeţean la Neamţ.

A insistat întruna. În final, după câteva ore de discuţie, am ajuns toţi la concluzia că a doua zi o să propunem colegilor din Comitetul Executiv Naţional ca şi variantă pe Carmen Dan. Au plecat toţi şi, cu totul întâmplător, domnul Ionel Arsene a mai rămas, insistând totuşi să mergem cu Viorica Dăncilă. Sigur că decizia finală de propunere nu a fost a lui, a fost a mea. Ne-am despărţit pe la 3 dimineaţa, la 5 şi ceva m-am trezit şi am tot analizat, în sfârşit, am rămas cu ideea Viorica Dăncilă“,  răspuns Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: „eu nu mă pot lăsa condus de o femeie în politică“

 

Totodată el a ținut să precizeze că nu s-ar putea lăsa niciodată condus de o femeie în politică.

„Nu are nicio legătură Irina Tănase cu asta și minciuna asta s-a mai spus: Că ea trimitea mesaje... cui naiba?! Trimiteau ei multe mesaje, sperând că ea îmi zice mie. Ea nu îmi zice absolut nimic despre politică pentru că ea știe că eu nu mă pot lăsa condus de o femeie în politică. De femeia cu care trăiesc. Adică una e una, alta e alta“, a nuanțat fostul șef al PSD.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy