Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase
Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase

Fiecare înghițitură de limonadă rece de căpșune potolește setea, tonifică și conferă un gust plăcut. Dacă adăugăm și puțină mentă răcoritoare și câteva frunze de busuioc aromat, deliciul de sezon devine o băutură cu proprietăți miraculoase.

Limonada cu căpșune, mentă și busuioc înlocuiește în diminețile timide de vară ceaiul sau cafeaua și devine o alternativă utilă la sucurile din comerț. Culoarea ei frumoasă stacojie, feliile de căpșuni și frunzele contrastante de busuioc și mentă vor atrage cu siguranță atenția,  atât a copiilor, cât și a adulților.

După o cină copioasă, în loc de desert dulce sau doar într-o zi călduroasă, un pahar de limonadă de căpșune, făcută în casă, va fi deosebit de potrivit.

Ingrediente:

căpșuni - 200 g;

frunze de busuioc verde - 5 g (3-4 frunze);

frunze de mentă proaspătă - 5 grame (2-3 fire)

lămâie - ½ buc .;

zahăr - 4 linguri sau după gust;

apă - 1 l.

Pe lângă gustul aparte pe care îl dă preparatelor, busuiocul are nenumărate beneficii asupra sănătăţii datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale. Busuiocul este o plantă diuretică. Poate fi folosită în infecţii urinare, are acţiune protectoare asupra vaselor de sânge, hipotensoare ca tonic general este foarte bun afordisiac.

Menta are una dintre cele mai mari capacități antioxidante și de aceea este util la reducerea aportul de sodiu din organism. Menta este o plantă calmantă care a fost folosită mult timp în tratarea tulburărilor gastrice și a indigestiei. Menta accelerează și ușurează digestia.

Cum se face limonada cu căpșune, mentă și busuioc:

 

Spălăm busuiocul și menta, scuturăm picăturile de apă. Separați frunzele plantei de tulpini și puneți-le în bolul blenderului.

Scoateți cozile verzi din căpșunile spălate. Dacă fructele sunt mari, tăiate în 2 părți, apoi se adaugă în bolul blenderului, peste busuioc și mentă. Pentru a face limonadă, nu este nevoie să alegeți cele mai frumoase căpșuni - una ușor zdrobită este potrivită și aici, pentru că la final le vom transforma în continuare în piure. Dar, în orice caz, trebuie avut grijă ca exemplarele stricate, putrede sau necoapte să nu intre în băutură.

Porniți blenderul și măcinați conținutul bolului. Nu este necesar să se obțină o uniformitate perfectă - este bine dacă există pete de busuioc sau mentă.

Transferăm piureul de căpșuni-busuioc-mentă într-un vas rezistent la căldură, apoi turnăm un litru de apă clocotită.

Adăugați zahăr în lichidul fierbinte și amestecați. Dozajul depinde de dulceața naturală a fructelor și de cât de dulce doriți să fie limonada. Pentru o dulceață moderată și un gust răcoritor, este suficient 4 linguri.

Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie folosind un storcător - avem nevoie de 2-3 linguri. Punem deoparte sucul de citrice și adăugăm coaja de lămâie în băutura fierbinte. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați lichidul să se răcească complet.

Filtrează băutura răcită printr-o sită, de două ori. Adăugați suc de lămâie la amestecul strecurat.

Înainte de servire, puneți limonada cu căpșuni la frigider timp de 2-3 ore. Pentru a face băutura mai atractivă ca aspect, aruncați câteva felii de căpșuni și câteva frunze proaspete de busuioc. Adăugați cuburi de gheață, dacă doriți, pentru a răci lichidul și mai mult.

Limonada de căpșuni cu busuioc este gata! Bucurați-vă de degustare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel