Limmat, râul care traversează Zurich, colorat de activiști

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Activiștii ecologici au aruncat, la jumătatea lunii septembrie, o vopsea verde în râul Limmat care curge prin cel mai mare oraș din Elveția, Zurich, protestând „împotriva prăbușirii iminente a ecosistemului”.

Poliția a început o anchetă asupra incidentului, potrivit ziarului Neue Zürcher Zeitung. De asemenea, a fost exclus orice pericol pentru public.

Organizația de mediu Extinction Rebellion din Zurich și-a asumat fapta pe pagina de Facebook, explicând că acțiunea a fost menită să atragă atenția asupra „prăbușirii iminente a ecosistemului și a sistemului toxic în care ne regăsim”. Cei 30 de activiști au navigat prin apele colorate ale râului, între podurile Münster și Rathaus, protestând împotriva colapsării ecosistemului. Organizația a informat despre colorantul folosit că este "uranină inofensivă, care are toxicitatea sării de masă". Uranina este un colorant fluorescent de culoare galben și verde, solubil în apă, care este utilizat pentru testarea scurgerilor în pereți, conducte și rezervoare. Grupul de activiști și-a anunțat intenția de a mai desfășura acțiuni similare și în alte orașe țară, în următoarele zile.

Poliția din Zurich a trimis un raport către avocatul orașului după ce a investigat posibile încălcări ale legii privind protecția apei. Autoritățile au în vedere să depună acuzații preliminare împotriva persoanelor necunoscute.

 

Sursa foto - Facebook Extinction Rebellion Zürich

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel