Limena, un spectacol culinar. O rețetă de vară pe bază de cartofi care vă va cuceri de la prima înghițitură!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Limena, un spectacol culinar. O rețetă pe bază de cartofi care vă va cuceri de la prima înghițitură! FOTO: captură video YouTube @CookIN
Limena, un spectacol culinar. O rețetă pe bază de cartofi care vă va cuceri de la prima înghițitură! FOTO: captură video YouTube @CookIN

Limena este unul dintre felurile emblematice ale gastronomiei din Peru, ingredientul său cel mai caracteristic este cartoful galben. Tipic mâncărurilor de vară, Limena constă într-un fel de plăcintă din piure de cartofi umplută cu pui sau salată de ton cu maioneză, pe lângă alte legume. În general, garnitura constă în măsline negre și ouă fierte.

Deși laborios de preparat, acest preparat te cucerește din două motive: nu numai că este delicios, dar este și un fel de mâncare frumos datorită combinației izbitoare de culori. 

Vrei să ieși în evidență cu un preparat care este un spectacol? Citiți mai departe și descoperiți cum să faceți Limena!

Ai o conopidă și doi morcovi? Gătește o salată rece de vis! Simplă, delicioasă și sănătoasă

 

Ingrediente pentru a face Limena

 

Pentru masă:

- 3 ardei galbeni

- 1 kilogram de cartofi galbeni

- 3 lămâi

- 60 de mililitri de ulei vegetal

- sare și piper după gust.

Pentru umplutură:

- 250 de grame de pui

- 2 cepe

- 1 ardei gras verde

- 5 păstăi

- 100 de grame de maioneză

- 1 avocado mediu, feliat

- 1 morcov mediu.

Khachapuri leneș sau o prăjitură cu brânză într-o tigaie. O masă rapidă și gustoasă, gata doar în 10 minute!

 

Cum se prepară Limena

 

Pentru a face rețeta de Limena, trebuie mai întâi să țineți cont de faptul că baza aluatului sunt cartofii. Pentru a o face, îi curățăm de coajă si îi punem la fiert cu puțină sare până se înmoaie.

Între timp pregătim sosul galben care va servi la aroma și colorarea aluatului. Trebuie doar să tăiați ardeii, să scoateți semințele și să-i tăiați în sferturi. Puneți-i la fiert până se înmoaie. Când sunt moi, îndepărtați pielea și zdrobiți-i. Veți obține un sos cu o consistență puțin groasă și o culoare galbenă frumoasă. Puneți deoparte.

Acum este momentul să pregătim puiul. Se călește cu apă împreună cu una dintre cepe, ardeiul verde și ardei iute (opțional). Desigur, nu uitați de sare. 

În aceeași apă cu puiul poți fierbe păstăile de fasole și morcovul. Desigur, este important ca nimic să nu fie gătit mai mult decât ar trebui. Când sunt gata, scoateți-le din apă și tăiați puiul complet.

Cartofi umpluți la microunde. Mănânci unul și ești sătul! Un deliciu gata imediat - de vis!

Când cartofii sunt gata, profitați de faptul că sunt fierbinți pentru a face aluatul. Zdrobiți-i ca pentru piure și încercați să îi faceți cât mai fin posibil. Acum adăugați toate celelalte ingrediente în piure: sosul galben, uleiul, zeama de lămâie, sare și piper. Se amestecă foarte bine frământând cu mâinile.

Separat adaugă puiul deja mărunțit împreună cu cealaltă ceapă tocată mărunt, maioneza și puțin sare și piper.

A sosit momentul să asamblăm. Mai întâi, luați o porție din aluat și acoperiți fundul unei forme. Apoi puneți feliile de avocado deasupra piureului, apoi puneți amestecul de pui. Luați o altă porție mică de aluat și acoperiți tot puiul. Deasupra se așează stratul de morcovi și fasole verde .

Cu aluatul rămas, acoperiți bine. Pentru decor tăiați ouăle pe lungime și așezați-le deasupra împreună cu măslinele. Lăsați să se odihnească puțin la frigider. Acesta este un fel de mâncare care se servește rece.

 

Limena - Sfaturi

 

Limena poate fi preparată și cu ton în loc de pui. Procedura este similară. De asemenea, există și alte sugestii de care puteți ține cont atunci când pregătiți acest preparat.

Nu aruncați apa din pui. Acest bulion poate servi ca bază pentru alte preparate. Așteaptă doar să se răcească și pune-l la congelator.

Cealaltă opțiune este să faci o supă ca aperitiv pentru prânz. În acest caz, adăugați usturoi și coriandru.

Puteți simplifica procesul adăugând morcovii și fasolea direct deasupra puiului. Puteți folosi și legume congelate.

Așa se face cel mai gustos pate de ton cu cremă de brânză. Perfect la orice oră. Rezultatul e wow în doar 10 minute!

Deși rețeta originală cere maioneză, aveți opțiunea de a folosi iaurt grecesc dacă doriți să evitați ouăle și grăsimea din maioneză.

În cazul în care nu aveți ardei galbeni, încercați boia de ardei de culoarea respectivă. Gustul nu este exact același, dar este util și servește aceleași scopuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel