Liderul Al-Qaida, Qassim al-Raymi, asasinat la Yemen într-un atac al SUA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
pexels.com
pexels.com

Preşedintele Donald Trump a anunţat joi că Statele Unite l-au ucis pe liderul Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP) Qassim al-Raymi în cursul unei operaţiuni de combatere a terorismului în Yemen, relatează Reuters şi AFP.

 Sub conducerea lui Raymi, AQAP a comis violenţe de neconceput împotriva civililor din Yemen şi a încercat să organizeze şi să comită numeroase atacuri împotriva Statelor Unite şi a forţelor noastre", a declarat Trump, potrivit unui comunicat.

''Moartea lui slăbeşte în continuare AQAP şi reţeaua Al-Qaida la nivel global şi ne apropie de eliminarea ameninţărilor pe care aceste grupuri le reprezintă pentru securitatea noastră naţională", a spus Donald Trump, fără a preciza când a fost ucis Qassim al-Raymi.

''La instrucţiunile preşedintelui Donald Trump, Statele Unite au efectuat o operaţiune antiteroristă în Yemen şi au reuşit să-l elimine pe Qassem al-Raymi, un fondator şi liderul grupului Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQAP)'', a anunţat de asemenea într-un comunicat Casa Albă, notează AFP.

Potrivit executivului american, al-Raymi s-a alăturat Al-Qaida în anii '90, acţionând în Afganistan pentru Osama bin Laden.

Grupul Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA) a revendicat atacul comis la începutul lunii decembrie la o bază militară americană din Pensacola, Florida, şi în care au fost ucişi trei marinari, potrivit unui comunicat difuzat duminica trecută de centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

"Într-un discurs audio al liderului său, Qassem al-Raymi, AQPA a revendicat atacul comis în decembrie 2019 la baza aeronavală din Pensacola", a informat SITE, citează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel