Liderii Opoziției semnează astăzi Acordul politic propus de președintele Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește joi, la Palatul Cotroceni, cu liderii PNL, USR, PMP și PRO România pentru a semna Acordul politic național pentru consolidarea parcursului european al României.

Președintele Iohannis a anunțat că își dorește acest pact după consultările avute cu partidele parlamentare, în urma referendumului pe justiție din 26 mai.

Pactul se referă la transpunerea în legislație a rezultatelor referendumului, la revizuirea legilor justiției pentru a ține seama de recomandările Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Klaus Iohannis a deturnat scopul referendumului și a inclus alte teme în acordul propus partidelor, acuzându-l pe acesta că își aduce „la masa de la Cotroceni noua sa familie”.

De asemenea, Viorica Dăncilă spunea, pe 7 iunie, că președintele trebuie să iasă din logica de campanie electorală și i-a propus șefului statului un set de principii și valori obligatorii pentru România, printre care înlăturarea dublului standard, o Uniune Europeană în care toate statele membre să se bucure de aceleași drepturi și beneficii, condamnarea ingerințelor de orice fel în actul de justiție – inclusiv a protocoalelor secrete – și înlăturarea discriminării de salarizare pe teritoriul Uniunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel