Lider din Parlamentul European, AVERTISMENT: „Cazul Kovesi este un SEMN că în România sunt PROBLEME”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Candidatul Partidului Popular European la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, a vorbit, într-un interviu pentru Ziare.com, de faptul că Guvernul de la București a ignorat avertismentele europene atât în ceea ce privește Legile Justiției, cât și în campania de denigrare a Laurei Codruța Kovesi.

„Cazul Kovesi este un semn că în România sunt probleme. În mod normal, într-o țară precum România, Guvernul ar trebui să fie mândru că primul procuror european să fie o personalitate din România, cu credibilitate, cu atuuri puternice, care a convins o comisie precum LIBE să o susțină”, a precizat Weber.

Totodată, liderul din PE a precizat că o susține pe Laura Codruța Kovesi și că așteaptă rezultatul negocierilor.

Citește și Kovesi, procuror șef european. Consiliul Uniunii Europene, DECIZIE astăzi

„Poziția Parlamentului este clară: o susținem, majoritatea în favoarea ei a fost evidentă, iar acum așteptam rezultatul negocierilor. Și ceilalți candidați erau foarte calificați, ceea ce face cu atât mai surprinzatoare reținerea guvernului român în a o susține.

Românii ar trebui să se bucure și să înțeleagă cât de mare a fost sprijinul pentru candidatura lui Kovesi, dacă și germanii au votat pentru ea. A fost dovada că a avut o prezentare foarte bună, foarte convingătoare și a lăsat impresia că e o oportunitate foarte bună ca primul procuror european să vină din România”, a mai declarat Manfred Weber.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel