Licența de avocat a lui Rudy Giuliani, retrasă

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Pentru declarațiile false pe care le-a făcut în timp ce încerca să facă recurs în instanță în favoarea fostului președinte Donald Trump, un tribunal de apel din New York a retras licența de avocat al lui Rudy Giuliani, principalul consilier juridic al lui fostului președinte al SUA. Potrivit instanței de apel, comportamentul lui Giuliani a amenințat „interesul public și justifică suspendarea provizorie a practicii dreptului”, relatează The New York Times.

Rudy Giuliani, în vârstă de 77 de ani, a început să practice avocatura în 1969 și a lucrat în Departamentul de Justiție în timpul administrației Ronald Reagan. În 1983 a fost numit procuror pentru districtul Manhattan din New York. A fost primar al New York-ului între 1994 și 2002 și și-a câștigat notorietate internațională în 2001, după atacurile teroriste împotriva Turnurilor Gemene din 11 septembrie.

Giuliani este cercetat din 2019 într-un caz care se concentrează pe afacerea sa din Ucraina, fără a fi acuzat. Parchetul încearcă să arate că Giuliani a făcut presiuni ilegale pe Guvern în favoarea unor oameni de afaceri ucraineni, care l-au ajutat pe avocat la descoperirea de lucruri compromițătoare despre rivalii politici ai lui Trump.

Bătălia juridică se concentrează pe documente și datele din dispozitive digitale confiscate de FBI, în aprilie anul acesta, când biroul și casa cunoscutului avocat au fost percheziționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel