Lia Olguța Vasilescu AVERTIZEAZĂ PNL: „O să venim cu tot felul de amendamente! Să vedem cum vă închideți bugetul!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat, astăzi, că PSD va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020 cu amendamente, precum dublarea alocațiilor copiilor, așa cum a făcut PNL când era în opoziție.

„O să vedem cum o să vă închideți bugetul, că o să mai venim și noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocațiilor copiilor, de exemplu, așa cum ați făcut și dumneavoastră în opoziție", a spus Lia Olguța Vasilescu, în Plenul Camerei Deputaților, către liberali.

Parlamentul a votat în luna februarie, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, de la 1 martie. Propunerea PNL a trecut cu ajutorul UDMR, într-un moment în care aleşii PSD nu erau majoritari în sală. Sursa de finanţare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democraţii au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanţare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocaţiei pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era iniţiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanţarea creşterii alocaţiei pentru copii, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel