Legi justiție. Iohannis, atac DEVASTATOR la Bruxelles

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis desființează ultimul demers al lui Tudorel Toader într-un mesaj de ultimă oră reuniunea Consiliului European, precum şi la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM).

"Această ordonanță este foarte îngrijorătoare. Avem multe lucruri de discutat şi nu aș vrea să intru în multe detalii, dar câteva idei merită menţionate. Pensionarea magistraţilor este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am cerut Parlamentului o reluare a discuţiei, o reevaluare. Nu au făcut-o.

Apoi, ministrul Justiţiei a venit, fără nicio explicaţie, fără transparenţă sau consultări publice, să schimbe aceste articole. Dar măcar de ar fi rezolvat problema. Nu a rezovat nimic, le-a amânat. S-au introdus peste noapte noi condiţii pentru procurori, chestiuni care nu au fost discutate în Parlament şi nu au fost pregătite. Se ignoră avizele CSM.

Iată de ce am spus că nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă ca legiferarea să se facă transparent, după consultări şi ţinând cont şi de opiniile sistemului. Se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul nu vor să legifereze transparent, să se consulte cu partenerii. Nu este calea bună, cea care va duce la pace socială, şi nici măcar nu va rezolva problemele din justiţie", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel