Legea referendumului CONTRAZICE declarațiile PSD

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
sectii de votare strainatate
sectii de votare strainatate

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a confirmat, astăzi, că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum întrucât „legea nu permite decât secții separate”.

Însă, Legea referendumului, la articolul 15/1 prevede că în condițiile în care cele două scrutine se desfășoară simultan, ele se realizează în cadrul acelorași secții de votare, anunță HotNews.ro.

Art. 15/1

(1) În situația în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfășurat pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului, respectiv pentru alegerea Președintelui României ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea și desfășurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, cu modificările și completările ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare, după caz.

Citește și PSD CONFIRMĂ „mutarea ANTI-REFERENDUM" anunțată de USR: „Vor fi secții de votare separate"

(2) În situația prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul acelorași secții de votare, operațiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleași birouri electorale, constituite potrivit legii.

Legea referendumului a fost modificată în 2009, când a avut loc referendum pentru parlamentul unicameral odată cu alegerile prezidențiale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel