Legea consumatorului vulnerabil, promulgată de Klaus Iohannis. Românii cu venituri mici vor primi subvenții pentru plata facturilor

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Legea privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost promulgată, joi, de președintele Klaus Iohannis, transmite Președinția.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, anunță Administrația Prezidențială.

Legea privind măsurile de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată pe 7 septembrie de Parlament. Legea urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

„Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată! Am votat Pentru! Totodată, vreau să le mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles cât de importantă este legea și au adoptat și amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, anunța ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Peste 10 milioane de români ar urma să beneficieze de ajutor de la stat pentru facturi

 

Conform acestuia, măsurile vor viza peste 10 milioane de români.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea marți, că Parlamentul a îmbunătățit proiectul legii consumatorului vulnerabil, pentru că termenul de aplicare din proiectul guvernului era 1 septembrie 2022: „Culmea e că vine premierul și mă ceartă pe mine... Culmea perfidiei și chiar lipsei de bun simț”.

Premierul Florin Cîţu declara pe 6 septembrie că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână, relatează Mediafax.

[citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel