Legalizarea canabisului. REACȚIA UE după declarațiile lui Teodorovici

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
eugen teodorovici facebook
eugen teodorovici facebook

Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat un anunţ privind legalizarea canabisului.

„Cannabis sativa (canabisul) și canabinoizii sunt folosite în scop medicinal în unele state membre ale UE, conform Observatorului european pentru droguri și toxicomanie.

„Canabisul este cel mai consumat drog ilicit din Europa. În Uniunea Europeană, nicio țară care permite utilizarea medicinală a preparatelor din canabis nu recomandă fumatul ca mod de administrare.

Citește și Teodorovici vrea să legalizeze canabisul

În privința eficienței canabisului în scop medicinal, un raport al Observatorului european pentru droguri și toxicomanie arată că sunt necesare cercetări și studii clinice suplimentare, inclusiv care să analizeze dozajul și interacțiunea cu alte medicamente, dar și studii care să observe pacienții pentru o perioadă mai lungă de timp”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Mesajul vine după ce ministerul Sănătăţii a înfiinţat o comisie care analizează beneficiile tratamentelor cu canabis iar ministrul Finanţelor a plusat, spunând că în câţiva ani am putea avea şi o dezbatere, despre folosirea canabisului, în scop recreativ, potrivit stirileprotv.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel