Lecția oferită de oamenii din Deveselu care l-au votat pe primarul mort de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deși întreaga țară a considerat nebunească sau complet lipsită de sens voința oamenilor din Deveselu care, în mod inexplicabil, l-au votat pe fostul primar, între timp mort după ce s-a infectat cu COVID-19, în spatele acestei decizii se află un motiv foarte bine întemeiat.

Știrea că primarul care a murit răpus de coronavirus a câștigat un nou mandat la Primăria Deveselu a devenit virală pe rețelele sociale, încă de noaptea trecută, în febra primelor rezultate ale alegerilor, atunci când toată lumea încerca să afle cine a câștigat, cine a pierdut, cine s-a făcut de râs.

De râsul lumii a părut și chiar a fost, preț de câteva minute, rezultatul alegerilor locale din Deveselu, acolo unde din cei 1.708 alegători prezenți la urne, 1.057 l-au votat pe candidatul PSD, Ion Aliman.

Acesta a obținut astfel 63,98% din voturi și a câștigat astfel un nou mandat. Surpriza a venit atunci când toată lumea a aflat că viitorul primar este mort.

 

63,98% din comunitatea din Deveselu nu l-a votat pe Ion Aliman nici din milă

 

Ion Aliman s-a stins din viață, în urmă cu două săptămâni, după ce s-a infectat cu coronavirus.

63,98% din comunitatea din Deveselu nu l-a votat pe Ion Aliman nici din milă, nici în spirit de turmă, nici pentru că i-ar fi ajutat cu ceva, scrie Antena 3. L-au votat pe primarul mort pentru că au crezut în proiectele lui, iar restul membrilor de partid, colegi cu Aliman, le-au promis că vor continua proiectele, însă e nevoie de un alt tur de scrutin.

Concret, buletinele de vot pentru alegerile de duminică erau deja tipărite și situația nu putea fi schimbată. Singura soluție pentru ca PSD să aibă un alt candidat la alegeri era boicotarea scrutinului.

Astfel, oamenii l-au votat pe Ion Aliman cunoscând clar că, procedural, urmează să fie organizate noi alegeri la care să poată candida și un membru al echipei fostului primar, în speță viceprimarul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel