La Repubblica: Decizia Italiei privind carantina de cinci zile va fi valabilă doar până pe 6 aprilie

Decizia Guvernului Italiei privind scurtarea la cinci zile a perioadei de carantină pentru persoanele care vin pe teritoriul italian din alte ţări membre ale Uniunii Europene va fi valabilă doar până la data de 6 aprilie, având rolul de a facilita deplasările cu ocazia Paştelui catolic.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a emis marţi după-amiază o ordonanţă care prevede că, în cazul sosirilor sau revenirilor din ţări membre ale Uniunii Europene, este necesar rezultat negativ la test la plecare, carantină timp de cinci zile şi un nou test la finalul celor cinci zile.

Decizia va intra în vigoare imediat după publicarea în Gazeta Oficială din Italia, dar va fi valabilă doar cu ocazia Paştelui catolic, urmând să expire după data de 6 aprilie, afirmă surse guvernamentale de la Roma citate de cotidianul La Repubblica.

Decizia a fost luată pe fondul polemicilor referitoare la posibilitatea deplasărilor cetăţenilor italieni în vacanţe în străinătate.

 

„Nu vedem sensul acestei măsuri sanitare”

 

Facilităţile privind călătoriile în străinătate sunt criticate însă de asociaţiile hotelurilor din Italia.

„Nu putem pleca din localitatea de reşedinţă, dar putem merge în Insulele Canare: este absurd; în timp ce 85% dintre hotelurile din Italia sunt nevoite să rămână închise, pentru călătoriile în străinătate este suficient un test la plecare şi la întoarcere. Atunci când am văzut zonele roşii pentru Paşte, mă gândeam că măcar pentru străinătate să fie carantină, în schimb este suficient un test. Iar alte ţări vor profita de acest lucru", afirmă Bernabò Bocca, preşedintele asociaţiei turistice Federalberghi.

„Carantină la revenirea din UE? Ce am pierdut cu toţii... Sincer, nu vedem sensul acestei măsuri sanitare şi nu reuşim să o detaşăm de polemicile din ultimele zile privind faptul că se poate călători în ţări străine de Paşte. De ce nu a fost emisă mai devreme această ordonanţă? Pare a fi ceva de genul îngreunării condiţiilor de călătorie. Şi noi, agenţiile de turism, suntem firme italiene. Şi acum avem doar două curse charter (de cel mult 180 de pasageri), un număr foarte mic în raport cu pierderile grave din ultimul an", a reacţionat Pier Ezhaya, preşedintele Asociaţiei agenţiilor de turism Astoi Confindustria.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy