Kremlinul reacționează la declarațiile lui Biden, care l-a făcut „criminal de război” pe Putin: „Dați-vă seama cu ce fals monstruos avem de-a face”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Declarațiile lui Biden despre mandatul de arestare pentru Putin: „A comis în mod clar crime de război"
Declarațiile lui Biden despre mandatul de arestare pentru Putin: „A comis în mod clar crime de război"

Kremlinul a calificat ca inacceptabile și nedemne de un președinte american declarațiile lui Joe Biden, care a cerut ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzațiile potrivit cărora forțele ruse au comis crime de război, omorând civili în Bucha, sunt un „fals monstruos”, cu scopul de a „denigra” armata rusă.

„Este pur și simplu un spectacol bine țintit, dar tragic”, a spus Dmitri Peskov, potrivit Digi24.

„Facem încă o dată apel la comunitatea internațională: detașați-vă de asemenea emoții și gândiți cu capetele voastre. Verificați faptele și dați-vă seama cu ce fals monstruos avem de-a face”, a mai precizat Peskov.

Rusia nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, a adăugat Dmitri Peskov, subliniind însă că acest lucru poate avea loc doar după ce părțile vor cădea de acord asupra unui document.

 

Joe Biden l-a numit „criminal de război” pe Vladimir Putin

 

Luni, preşedintele american Joe Biden l-a numit „criminal de război” pe omologul său rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un „proces pentru crime de război”, după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

„S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru arată că este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real - să avem un proces pentru crime de război. Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut”, a spus Biden reporterilor la aterizarea la Washington, DC.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel