Klaus Iohannis, măsuri noi care vizează diaspora: Supraveghere electronică pentru cei în carantină sau în izolare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Klaus Iohannis le-a transmis un nou mesaj important românilor, în urma discuțiilor din ședința avută la Cotrceni cu premierul Orban și miniștrii Marcel Vela, Victor Costache și Nicolae Ciucă.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum cu titlul de recomandare devine OBLIGAȚIE, după principiul stăm acasă. Aceste restricţii devin obligaţii.

Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere suplimentare, supraveghere electronică. 

Am convenit să folosim și armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Va pune la dispoziție personal care să suplimenteze forțele de Poliție și Jandarmerie.

Persoanale cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri speciale și de restricții speciale. Pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă.

Restricțiile vor intra  în vigoare începând de mâine“.

Așadar, România adoptă măsuri cacre s-au luat și în Italia, unde guvernul supraveghează populația inclusiv prin accesarea coordonatelor GPS ale telefoanelor mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel