Klaus Iohannis, DECIZIE privind noii miniștri PSD. Ultimă oră

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Klaus Iohannis si Viorica Dancila sedinta de Guvern
Klaus Iohannis si Viorica Dancila sedinta de Guvern

Președintele Klaus Iohannis a luat o decizie în privința celor doi miniștri remaniați de PSD.  

Klaus Iohannis a semnat cu puțin timp în urmă decretele de revocare din funcție pentru foștii miniștri Paul Stănescu și Lucian Șova.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., următoarele decrete:

- Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice;

- Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul transporturilor," se arată în comunicatul administrației prezidențiale. 

Decizia vine după ce CCR a stabilit pe 19 decembrie că președintele trebuie să ia act de revocarea acestora din funcție.

Astfel, ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării Regionale nu au în acest moment un ministru care să le conducă.

Abia din acest moment, PSD poate trimite propuneri președintelui Klaus Iohannis pentru numirea altor miniștri în locul celor dați afară din funcții. 

Reamintim că PSD i-a propus în locul celor doi miniștri pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare și pe Mircea Drăghici la Transporturi. Klaus Iohannis a anunțat însă că nu-i dorește pe cei doi, fiind nevoie de alte două nominalizări din partea social democraților. 

În ultima perioadă s-a vorbit că PSD i-ar putea propune din nou pe cei doi pentru ocuparea funcțiilor de miniștri. Situația ar urma să fie tranșată în zilele următoare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel