Klaus Iohannis anunță MOMENTUL când ar putea fi reinstalată STAREA de URGENȚĂ

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis susține în această seară, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, informează Administrația Prezidențială. În ultimele zile a fost înregistrată o creştere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 în România și a numărului județelor unde coeficientul de infectări raportat la 1.000 de locuitori depășește 1,5.

 

„Este foarte clar că starea de alertă trebuie prelungită și sunt convins că va fi, probabil cu o lună de zile“, a declarat Preşedintele României. 

Fiind întrebat de ce nu considerară necesară instalarea stării de urgență pe zone unde situația e alarmantă, mai ales că Italia și Spania au făcut acest lucru, preşedintele Klaus Iohannis a transmis următoarele: „Ați vrut să vă referiți la starea de urgență. Comparația cu alte țări e mai complicată, nu există o definiție european valabilă. Ce declară alte state este mai degrabă similar cu ce e la noi starea de alertă, care permite instituirea cam tuturor restricțiilor necesare. Exact din acest motiv s-a creat o lege specială pentru starea de alertă“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel