Klaus Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele
Consulate generale noi înfiinţate în Germania. Iohannis a semnat decretele

Președintele Klayus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman din funcția de ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Florin-Claudiu Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul de desemnare a lui Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri că a primit demisia ministrului Cercetării, Florin Roman. Demisia va fi acceptată, a spus președintele.

Klaus Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman

 

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a demisionat miercuri în urma acuzațiilor de plagiat. Florin Roman a făcut anunțul privind demisia pe Facebook. Totodată, liberalul a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Dacian Cioloș pentru acuzațiile făcute în acest caz.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau că acest scandal să afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără că o instanța sau comisie să dea un verdict”, a spus Florin Roman.

Florin Roman, acuzat de plagiat

 

Fostul ministru sugerează că în spatele scandalului sunt interese financiare.

„În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu”, a precizat Florin Roman.

Săptămâna aceasta, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să-și clarifice situația privind acuzațiile de plagiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel