Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului pe anul 2020

Liviu Ludovic / 6 ian 2020, 14:38 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului pe anul 2020.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, informează Administrația Prezidențială.

Guvernul și-a asumat, pe 23 decembrie răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020 și pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020,.

În privința Legii bugetului de stat, premierul Orban a precizat că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar și pentru mediu.

"Avem amendamente pentru obiective din domeniul mediului prezentate de USR pentru operaționalizarea sumalului masei lemnoase. Avem de asemenea alocări pentru sistemele mobile de măsurare a calității aerului și pentru alte obiective importante din domeniul mediului. Sigur, că mi-ar fi foarte greu să trec în revistă toate amendamentele formulate. Există fără discuție posibilitatea ca unele amendamente cu efecte benefice să nu le fi putut accepta. Credeți-mă, este vital pentru România să dea un semanl ferm că pornește lupta cu dezechilibrele economice, readuce bugetul de stat și în general indicatorii macro-economci spre echilibru", a afirmat premierul Ludovic Orban, luni, în fața plenului reunit al Paralamentului.

Premierul Ludovic Orban a precizat că au fost acceptate amendamente și pentru suplimentarea sumelor alocate proiectelor de infrastructură, amintind de autostrăzile Târgu Mureș-Iași-Ungheni sau Comarnic-Brașov, dar și pentru întreținerea drumurilor naționale.

"Nu poți să generezi cheltuieli la nesfârșit fără venituri. Oricine vine și zice că vrea să dea ceva trebuie să spună de unde dă acei bani. Dacă ne permitem să cheltuim mai mult un an, doi, există riscul ca 10 ani de zile noi și copii noștrii vor da o parte din resursele adunate la bugetul de stat, pentru a plăti datorii. Resursele financiare trebuie folosite pentru investiți, ca într-o casă. Dacă nu schimbăm filozofia bugetară, dacă nu prioritizăm alocarea bugetului către investiții și creșterea calității educației, creșterea calității în serviciul de sănătate, riscăm să ajungem la un momentdat, nu suntem departe, să nu ne ajungă bugetul să paltim salarii, pensii sau subvenții de pensii", a atras atenția premierul Orban, de la tribuna Camerei Deputaților, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25