Klaus Iohannis a desemnat NOUL PREMIER. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Palatul Cotroceni, faptul că liderul PNL Ludovic Orban este premierul desemnat după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

„După consultările cu partidele, am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă, că se conturează un guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea, chiar dacă e dificil, în această perioadă de tranzație. Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare.

Personal, cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier, în persoana lui Ludovic Orban.

Așa este democratic corect, așa se va întâmpla. Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcătare cu atât mai bine.

Noul guvern trebuie instalat urgent. Organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea bugetului, închiderea bugetului în curs, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziie de succes. Am discutat mult și ce trebuie să facă guvernul, și ce poate să facă.

Situația nu va fi simplă deloc, opoziția este atât cât am văzut-o la moțiune și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate cum va fi legea bugetului. Toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios”, a declarat Klaus Iohannis.

Conform Constituției, premierul desemnat are un termen de zece zile pentru a se prezenta în fața Parlamentului cu programul de guvernare și echipa pentru care cere votul de învestitură. Pentru ca noul guvern să fie învestit e nevoie de 233 de voturi favorabile în Parlament.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel