Klaus Iohannis: România, în stare de URGENŢĂ pentru 30 de zile

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi oficial stare de urgenţă în România pentru 30 de zile.

"Dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem că severitatea lor e pe măsura gravității perioadei. Începând de azi se instituție starea de urgență pe întreg teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată, decât prin măsuri excepționale care au dovedit că au efecte în țările grav afectate. Aceste măsuri vizează și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți. Oricânt de greu ar fi, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi, celor de lângă noi", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni

Şeful statului a explicat ce presupune starea de urgenţă şi cum va afecta cetăţenii.

"Şcolile vor fi închise pentru protejarea elevilor şi studenţilor. Activitatea din învăţământul preuniversitar şi universitar se suspendă pe perioada stării de urgenţă".

"Instituirea stării de urgență permite autorităților responsabile să adopte gradual, adică pe rând, sau imediat, dacă se impune, măsuri precum închiderea punctelor de trecere a frontierei de stat, închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi și alte locuri publice", a declarat Klaus Iohannis.

"De asemenea, poate, atenție, poate fi interzisă gradual, adică atunci când se impune, circulația rutieră, feroviară, maritimă, fluvială sau aeriană pe diferite rute și a metroului. Totodată, ca măsură de primă urgență cu aplicabilitate graduală, repet graduală însemnând atunci și numai atunci când este absolut necesar, este și identificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate în tratarea COVID-19. Acestea sunt măsuri extreme, care vor avea un impact direct asupra vieții noastre cotidiene, asupra activității economice", a mai spus președintele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel