Klaus Iohannis, la bilanţul MAI, acuză lipsa de profesionalism în cazul Caracal şi violenţele din 10 august

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în ultimii ani activitatea MAI a demonstrat o serie de deficienţe în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele de la 10 august şi a subliniat că ministerul are obligaţia de a-şi face o autoevaluare pentru a identifica măsurile pentru remedierea problemelor.

"Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august. Instituţia dumneavoastră are obligaţia să-şi facă o autoevaluare profundă pentru a identifica factorii care au dus la situaţiile pe care le-am menţionat şi să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja şi apăra cetăţenii români", a spus şeful statului la prezentarea raportului de activitate al MAI pe anul 2019.

El a subliniat că MAI trebuie să acţioneze în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului.

"Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetăţenii să se simtă în siguranţă, având deplină încredere în instituţiile care au misiunea să îi apere şi să îi protejeze. Este imperativ că factorii de decizie din cadrul MAI să conştientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au faţă de români şi să depună toate eforturile necesare modernizării şi eficientizării instituţiei. Trebuie să vă asiguraţi că, în toate demersurile pe care le întreprind angajaţii ministerului, sunt pe deplin respectate valori şi principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în faţa legii, cinstea, încrederea şi toleranţa", a mai spus Iohannis.

La eveniment au participat premierul interimar Ludovic Orban şi miniştri ai Cabinetului său. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel