Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, vineri, cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat.

"Suntem cu toţii responsabili să găsim cât mai urgent o soluţie democratică la actuala situaţie politică. Am decis convocarea consultărilor cu partidele parlamentare pentru mâine, începând cu ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului să lucreze cu celeritate, astfel încât săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline, un guvern împreună cu care pot să mă dedic sută la sută combaterii efectelor răspândirii noului coronavirus, având atunci la dispoziţie toate pârghiile pentru a lua măsurile ce se impun", a anunţat Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului se va consulta de la ora 13,00 cu reprezentanţii PNL, de la ora 13,30 cu PSD, de la ora 14,00 cu USR, de la ora 14,30 cu UDMR, de la ora 15,00 cu PMP, de la ora 15,30 cu ALDE, de la ora 16,00 cu grupul parlamentar Pro Europa şi de la ora 16,30 cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

După consultări, preşedintele este aşteptat să anunţe noua propunere de premier.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său.

Pe 26 februarie, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru după consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel