Kelemen Hunor, în presa maghiară: reprezentăm aceleași valori ca Viktor Orban

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Viktor Orbán va efectua o vizită de două zile în Transilvania la invitaţia UDMR. În cadrul vizitei va discuta cu liderii UDMR, lideri locali, reprezentanţi ai bisericilor şi studenţi despre alegerile europarlamentare. Kelemen Hunor zice că pune presiune la Bruxelles asupra liderilor europeni pentru a solicita explicații României cu privire la problema minorității maghiare. 

Referitor la această vizită Hunor Kelemen a precizat: ne-am susţinut reciproc şi în anii trecuţi. În 2014 am avut o declaraţie comună la Satu Mare. Când suntem aliaţi şi ne susţinem reciproc, atunci este un lucru cât se poate de simplu să pornim împreună la un tur electoral şi să transmitem împreună mesaje, deoarece reprezentăm aceleaşi interese în UE – a explicat preşedintele UDMR.

Politicienii români din opoziţie nu prea înţeleg care este rostul şi scopul acestei campanii comune din Transilvania, deoarece în campania pentru alegerile europarlamentare maghiarii din Transilvania nu pot vota în acelaşi timp pentru UDMR şi Fidesz. Hunor Kelemen a adăugat că a fost surprins de mirarea politicienilor români, deoarece şi ei sunt prezenţi continuu în Republica Moldova. La 9 mai va avea loc la Sibiu summit-ul UE şi ne-am folosit de acest prilej pentru a avea câte un program de o zi în Transilvania înainte şi după summit – a precizat.

La observaţia menţionată de Andrea Földi-Kovács, referitor la faptul că se vorbeşte puţin despre problemele care ar putea motiva  acuzaţiile faţă de România în privinţa statului de drept, cum ar fi privările continue de drepturi ale minorităţii maghiare istorice, Hunor Kelemen a răspuns: întotdeauna menţionez la Bruxelles şi în cadrul PPE că problema minorităţilor istorice constituie o problemă a statului de drept şi a politicii de securitate. Cerem mereu din partea politicienilor europeni să solicite explicaţii României şi sub acest aspect, deoarece altfel orice semn de întrebare sau critică referitoare la statul de drept ar deveni lipsite de credibilitate – a afirmat Hunor Kelemen.(HÍR TV).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel