Kelemen Hunor anunţă strategia UDMR: "Să păstrăm comunitatea maghiară aici, acasă, în România"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Uniunii (CRU), că strategia formaţiunii sale este să păstreze comunitatea maghiară acasă, în România.

"Strategia noastră este să ne păstrăm comunitatea maghiară aici, acasă, în România, în Transilvania, să dezvoltăm comunitatea şi să redobândim tot ceea ce ne luase dictatura comunistă. (...) Acea determinare, acea nevoie despre care cred eu că a caracterizat comunitatea noastră şi în dictatura cea mai întunecată, să ne luăm soarta în mână, să construim şi să demonstrăm că, da, suntem în stare să ne facem o patrie pe plaiurile natale. Să trăim ca o comunitate care îşi cunoaşte ţelurile şi care cunoaşte şi instrumentele cu ajutorul cărora poate să-şi atingă aceste obiective şi să rămână acasă, aici, în România", a spus Kelemen Hunor.

La începutul CRU a fost acordată distincţia "Bradul de Argint" unui număr de 24 de personalităţi maghiare, iar în cursul serii, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, va avea loc o manifestare festivă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea UDMR.

În cadrul şedinţei CRU va fi ales preşedintele acestui for şi vor fi stabilite criteriile pentru desemnarea candidaţilor UDMR la alegerile locale.

Actualul preşedintele al CRU este Rozalia Biro, care va candida pentru un nou mandat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel