K. Iohannis, după votul din Senat în cazul lui Tăriceanu: "PSD și ALDE, o RUŞINE pentru ţara lor"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Reacţie vehementă din partea preşedintelui Klaus Iohannis, după ce Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului acuză coaliţia PSD-ALDE de obstrucţionarea justiţiei.

"PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a-l scăpa de urmărirea penală. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că votul dat astăzi în Senat reprezintă un act de crasă sfidare a românilor care și-au exprimat opțiunea clară la referendumul din 26 mai. La doar câteva zile după ce românii au sancționat explicit și dur politica PSD-ALDE de a pune instituțiile statului în slujba protejării politicienilor cu probleme penale, senatorii majorității se dezic de mandatul primit de la cetățeni", a transmis Adminsistraţia Prezidenţială.

 

Klaus Iohannis: "PSD-ALDE, o ruşine"

 

Şeful statului mai susţine că parlamentarii PSD-ALDE, prin votul de astăzi, "se descalifică în fața propriilor cetățeni și dovedesc astfel că nu sunt altceva decât o rușine pentru țara lor. (....) PSD și ALDE nu au înțeles nimic din votul dat de români la referendum și, prin ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat, demonstrează că nu au niciun gând să se reformeze, dimpotrivă, continuă practica de blocare a justiției".

Citeşte şi: Tăriceanu renunţă la prezidenţiale: "În acest moment, candidatura nu intră în discuţie"

Președintele Klaus Iohannis atenționează parlamentarii actualei majorități că se află într-o "gravă eroare dacă își imaginează că pot continua să calce în picioare valorile fundamentale ale democrației și statului de drept fără să suporte consecințele. Cetățenii români nu mai tolerează acest comportament ilegitim, iar cei responsabili vor fi aspru sancționați la urne".

Senatorii PSD-ALDE au făcut astăzi "scut" în jurul şefului lor, Călin Popescu Tăriceanu şi nu au încuviinţat cererea de urmărire penală în cazul său. Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel