Justiție pentru o românca din Belgia ucisă acum 25 de ani. Criminalul a fost arestat 

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Albanezul care a ucis o minoră de origine română din Belgia, acum 25 de ani, a fost arestat.

Un bărbat de origine albaneză în vârstă de 51 de ani, cunoscut sub numele de Arturo Vrenoz, a fost arestat pentru uciderea brutala a unei tinere românce în vârstă de 17 ani, care a avut loc în Schipperskwartier din Anvers, acum aproape un sfert de secol. Cazul care a șocat Belgia în 1999, a primit o nouă lumină după investigații ADN extinse și colaborare internațională.

Noile progrese în tehnologia ADN au adus un nou indiciu

 

Trupul neînsuflețit al tinerei Ioana a fost descoperit pe 16 mai 1999, lângă Dries din Anvers, într-o scenă terifiantă, cu aproximativ 20 de răni de înjunghiere. Investigațiile ulterioare au dezvăluit că victima a fost văzută cu presupusul ei proxenet într-o cafenea din apropiere, doar înainte de tragedie, iar martorii au raportat un bărbat fugind de la locul crimei.

Cu toate că ancheta inițială nu a reușit să identifice un suspect, progresele în tehnologia ADN-ului au adus un nou indiciu. După reanalizarea cazului, procurorii au solicitat noi investigații și colaborare cu autoritățile albaneze și Interpolul. Astfel, a fost emis un mandat european de arestare pentru Arturo Vrenoz, presupusul autor al crimei.

După o operațiune complexă, coordonată între Italia și Belgia, suspectul a fost reținut în Roma în august 2023 și extrădat în Belgia pentru proces. Testele ADN au confirmat suspiciunile, consolidând cazul împotriva acestuia, scrie presa belgiană

În fața instanței, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru crimă, iar detenția sa a fost prelungită. Familia victimei a fost informată despre aceste progrese recente, aducând un fir de speranță după mai mult de două decenii de  incertitudine.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel