Jurnalistul Stelian Negrea despre propunerile PSD-ALDE: „Dispreț meschin, mârșăvie crasă și ipocrizie gigantescă“

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Jurnalistul Stelian Negrea face comentarii acide în contextul în care coaliția de guvernare vrea acum înăsprirea unor pedepse. „Doi ani și jumătate te-ai rostogolit cu Gargamel la înaintare să scoți toți infractorii din pușcării [...], iar după tragedia de la Caracal, care te îngroapă zilnic electoral, vii și te faci că lucrezi“, artă jurnalistul într-o postare pe Facebook.

Jurnalistul Stelian Negrea comentează în termeni critici intențiile colaiției de guvernare actuale care, după cazul Caracal, manifestă interes pentru înăsprirea unor pedepse din Codul Penal. „Dispreț meschin, mârșăvie crasă și ipocrizie gigantescă manifestă PSD-ALDE care propun acum, sanchi, mărirea pedepselor pentru cei care comit infracțiuni cu violență. Doi ani și jumătate te-ai rostogolit cu Gargamel la înaintare să scoți toți infractorii din pușcării, inclusiv și pe ăia care au comis infracțiuni cu violență, care sunt cu miile pe străzi chiar acum, iar după tragedia de la Caracal, care te îngroapă zilnic electoral, vii și te faci că lucrezi“, afirmă jurnalistul într-o posatre pe pagina sa de Facebook.

Ca urmare a tragediei de la Caracal, Partidul Social Democrat caută acum să înăsprească pedepsele din Codul penal. Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a depus recent un proiect legislativ ce vizează majorarea pedepselor pentru unele infracţiuni şi eliminarea posibilităţii eliberării condiţionate, în cazul detenţiei pe viaţă, pentru cei condamnaţi pentru omor calificat. De asemenea, proiectul mai prevede închisoarea de la 2 la 8 ani pentru lipsirea de libertare în mod ilegal a unei persoane, în prezent maximul fiind de 7 ani, şi pedeapsă cu închisoarea, de la 6 luni la 2 ani pentru supravegherea nelegitimă şi fără drept a unei persoane sau a locuinţei acesteia. Totodată, în propunere mai sunt prevăzute pedepse de la o lună la 2 ani pentru transmiterea de ameninţări prin telefon sau alte mijloace de comunicare, închisoarea de la 2 la 5 ani, pentru supunerea unei persoane la muncă forţată iar în ceea ce priveşte infracţiunea de racolare de minori în scopuri sexuale, aceasta ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani, în loc de maxim un an cum este prevăzut în legea actuală.

„Ce să mai zici că, chiar și cu aceste pedepse mărite așa cu un an de zile de exemplu pentru lipsire de libertate! oricum acestea se vor aplica pentru viitor. O ură dintr-aia hâdă plină de toate zoaiele pământului te umple văzându-i pe ăștia cum vor să treacă de partea poporului.“, mai spune jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel