Jurnalistul Radu Banciu: „PLUMB este o RUȘINE politică. A fost INCAPABILĂ să scrie o declarație de avere corectă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1Tv despre respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul European, după ce a fost propusă comisar european.

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1Tv despre faptul că Rovana Plumb nu va mai fi comisar european. Amintim că ea a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European pentru neconcordanțele din declarațiile de avere depuse în România și la Bruxelles.

„Doamna Plumb este o rușine politică, nu are niciun fel de statut în această meserie, este ajunsă acolo numai pe pile. PSD nu avea pe cine să propună care să fie și admirat de actuala conducere a partidului și suficient de incompetent cât să poată să reprezinte un partid de nulități absolute. Trebuie să îndeplinești mai multe critierii, pentru că dacă ești în PSD un pic mai răsărit nu ajungi să fii nominalizat nicăieri. Trebuie să fii și prostănac, și amicul conducerii actuale partidului. (...) Doamna Rovana Plumb a fost incapabilă să scrie o declarație de avere corectă. (...) Ea, în momentul când s-a dus la Bruxelles, s-a fâstâcit”, a comentat Banciu în cadrul emisiunii pe care o moderează.


El susține că dacă România propune un dandidat, atunci acela ar trebui să fie fără cusur, candidații din estul Europei fiind mai ușor de respins. „Sunt de acord că și din partea puterilor occidentale vin astfel de propuneri. Țările din estul Europei, care nu au un trecut democratic și nu au demonstrat nimic niciodată, sigur că sunt văzute cu alți ochi de puterile care țin Europa în brațe. Sigur că și acolo se fură. Din partea de est a Europei nu te poți apropia dacă nu ești de o onestitate absolută. Mi se pare normal ca un candidat venit din Cehia, din Ungaria sau din România să fie mai ușor respins decât un candidat în vest. Și ăia sunt corupți, și acolo se fură, dar uitați-vă cum arată țările alea și cum arată țările noastre. Hoții lor au mai și făcut câte ceva“, a mai spus Radu Banciu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel