Italienii, îngroziți de numărul deceselor din România, provocate de Covid: „Au irosit vara”

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:

Jurnaliștii italieni au încercat să răspundă la întrebarea care pune pe jar Organizația Mondială a Sănătății: de ce nu se vaccinează românii și bulgarii. Astfel, i-au contactat pe colegii lor din cele două state și au ajuns la o altă concluzie: teama oamenilor față de vaccinul anti-Covid nu ține doar de „fake news”.

Presa din Italia a făcut o analiză a principalelor cauze pentru care românii și bulgarii nu se vaccinează anti-Covid. Jurnaliștii italieni sut de părere că, la baza acestei temeri de vaccin, nu stă fenomenul fake-news, cel invocat de autorități. În mod surprinzător, efortul pentru a informa corect populația asupra vaccinului ar trebui să vină de la Guvern.

„În România, există cu siguranță o problemă de știri false și dezinformare, dar aceasta nu pare a fi principala cauză pentru care oamenii nu se vaccinează.  Așa-numitele „știri false” circulă în întreaga Europă - așa cum reiese și din mențiunile recente ale  buletinului  european de presă digitală (Edmo) - problema este atunci când o mare parte din populație preferă să le creadă mai degrabă decât indicațiile oficiale ale autorităților. Și aici apar unele particularități semnificative ale României”, scriu jurnaliștii de la Pagella Politica.

Cu alte cuvinte, presa internațională spune că politicienii, Guvernul este lipsit de legitimitate. Astfel, conducătorii unui stat nu pot da vina pe jurnaliști pentru eșecul campaniei de vaccinare.

 

De ce nu se vaccinează românii, studiu de caz pentru presa internațională, medici și OMS: „Au irosit vara”

 

Un medic român din Suedia a spus, recent, că teama românilor față de vaccin ar putea deveni studiu de caz pentru cercetători. 

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

Jurnaliștii italieni o citează pe Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, din partea USR. Ei fac referire  la faptul că partenerii de coaliție nu au ascultat-o și au irosit vara, fără restricții, fără campanie de vaccinare”, notează Pagella Politica.

În România, numărul cazurilor de Covid este în continuă creștere. De la începutul lunii septembrie, zilnic se înregistrează 300 de decese. În prezent, se derulează vaccinarea cu a treia doză anti Covid. În medie, 50 000 de români se imunizează anti Covid, zilnic.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel