Jurnalist rănit după ce un senator a deschis focul în cursul unui protest (VIDEO)

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Un senator haitian a deschis focul în cursul unui protest care s-a desfăşurat luni în faţa sediului Parlamentului din Port-au-Prince, rănind două persoane, inclusiv un fotojurnalist, informează postul BBC News.

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière, care a tras mai multe focuri de arme în momentul în care părăsea incinta Parlamentului, şi-a motivat gestul spunând că se apăra de protestatari.

"Am fost atacat de grupuri militante violente, aşa că m-am apărat", a afirmat senatorul după incident.

Chery Dieu-Nalio, un fotojurnalist de la Associated Press, a fost lovit în bărbie de un proiectil, însă rănile suferite nu sunt severe. Totodată, în cursul incidentului a mai fost rănit şi un agent de securitate.

Haiti se confruntă cu o gravă criză politică provocată de corupţie şi problemele economice ale ţării, inclusiv inflaţie galopantă şi penurie de carburant.

Mai multe persoane s-au strâns luni în faţa Parlamentului din Haiti pentru un protest în legătură cu numirea unui nou prim-ministru, Fritz-William Michel.

Contestat de numeroşi haitieni, preşedintele Jovenel Moïse refuză să demisioneze, susţinând că nu va lasa ţara "pe mâna bandelor înarmate şi a traficanţilor de droguri", conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel