Jaf ca în filme în Canada: Șase mii de lingouri de aur au fost furate. Nouă persoane sunt acuzate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Jaf ca în filme în Canada: Șase mii de lingouri de aur au fost furate. Nouă persoane sunt acuzate
Jaf ca în filme în Canada: Șase mii de lingouri de aur au fost furate. Nouă persoane sunt acuzate

Nouă persoane sunt acuzate într-un caz de amploare în Canada, care a șocat autoritățile și opinia publică. Este vorba despre cel mai mare furt de aur înregistrat vreodată în istoria țării, după cum afirmă poliția. 

Acest incident a avut loc pe Aeroportul Internațional Pearson din Toronto, și a presupus o schemă sofisticată, implicând lingouri de aur și sume semnificative de bani în numerar.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Regională Peel, nu mai puțin de 6.600 de lingouri de aur, în valoare de peste 14,5 milioane de dolari, și 1,8 milioane de dolari în numerar au fost sustrase în cadrul acestui plan meticulos pus la cale. Mai mult, aurul a fost topit și utilizat pentru achiziționarea ilegală de arme de foc, între altele.

"Această poveste este una senzațională și care pare desprinsă dintr-un serial Netflix", a spus șeful regiunii Peel, Nishan Duraiappah.

"Nu cred că mi-am imaginat vreodată că vor avea de-a face cu cel mai mare jaf de aur din istoria Canadei", a mai declarat și Patrick Brown, primarul din Brampton, Ontario. "Este aproape desprins dintr-un film "Ocean's Eleven" sau CSI".

 

Cum s-a desfășurat jaful

 

Poliția a identificat câteva elemente cheie care au facilitat desfășurarea furtului. Astfel, un camion a ajuns la depozitul de marfă al companiei aeriene, prezentând o factură frauduloasă furnizată de un magazioner al Air Canada. Această factură falsă a fost utilizată pentru a ridica aurul, cu o valoare extrem de ridicată, fără a ridica suspiciuni.

Într-o dezvăluire ulterioară, a fost evidențiată și implicarea unei companii de manipulare a numerarului, Brinks, care a fost direct afectată de această operațiune ilicită. Compania a dat în judecată Air Canada pentru furt, afirmând că aurul a fost preluat de pe zborul din Zurich, iar o factură frauduloasă a fost utilizată pentru a justifica ridicarea acestuia de la depozitul companiei aeriene.

În ciuda investigațiilor ample, o parte semnificativă din aur și numerarul sustras nu au fost recuperate încă. Adjunctul șefului regional din Peel, Nick Milinovich, a declarat că doar 65.000 din cei peste 1,8 milioane de dolari au fost recuperați. Progresul investigației este încetinit și de faptul că unii dintre suspecți sunt încă în libertate, în timp ce alții au fost eliberați sub cauțiune.

 

Nouă persoane sunt acuzate

 

Angajatul Air Canada Parmpal Sidhu, 54 de ani, din Brampton, Ontario, proprietarul unui magazin de bijuterii Ali Raza, 37 de ani, din Toronto, Amit Jalota, 40 de ani, un rezident din Oakville, Ontario, Ammad Chaudhary, 43 de ani, din Georgetown, Ontario și Prasath Paramalingam, 35 de ani, din Brampton, se numără printre cei care au fost arestați. Mavity a declarat că aceștia au fost eliberați pe cauțiune în condițiile eliberării pe cauțiune și vor fi prezenți în instanță la o dată ulterioară.

Mavity a declarat că șoferul camionului care ar fi luat aurul, Durante King-Mclean, în vârstă de 25 de ani din Brampton, se află în arest în SUA pentru acuzații legate de arme de foc și trafic de droguri.

Poliția îi caută pe fostul manager al Air Canada Simran Preet Panesar, în vârstă de 31 de ani, din Brampton, precum și pe Archit Grover, în vârstă de 36 de ani, din Brampton, și Arsalan Chaudhary, în vârstă de 42 de ani, din Mississauga Ontario.

În declarația de revendicare se spune că personalul a predat apoi 400 de kilograme de aur sub forma a 24 de lingouri, plus aproape 2 milioane de dolari în numerar hoțului, care a "fugit imediat cu marfa".

DeGree a declarat că au fost confiscate zeci de arme de foc, inclusiv două arme complet automate și cinci arme care nu au putut fi depistate.

"Sunt mândru să spun că am reușit să scoatem din joc o operațiune internațională de trafic de arme. Am ținut 65 de arme de foc departe de străzile din Canada și am împiedicat ca acestea să fie folosite în numeroase infracțiuni", a declarat DeGree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel