Jaf armat în Italia. Poliția suspectează o bandă de români. Bunurile furate ar putea valora un milion de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Jaf violent cu arme: bunurile furate ar putea valora un milion de euro. Poliția suspectează o bandă de români / Foto: Unsplash
Italia. Jaf violent cu arme: bunurile furate ar putea valora un milion de euro. Poliția suspectează o bandă de români / Foto: Unsplash

Anchetatorii au reconstituit momentele jafului de la vila și afacerea familiei Cianchi. Prada ar putea fi de aproape un milion de euro, iar banda se presupune că ar fi formată din români. 

O grupare de infractori formată din cel puțin șase bandiți, probabil de origine română, a atacat mai întâi o vilă din Ruscello, Italia și apoi sediul companiei Diamond Import din Via Marco Perennio.

Jaful a fost comis de o bandă care, probabil, știa foarte bine că familia respectivă deține una dintre cele mai importante companii din sectorul pietrelor prețioase.

Au furat atât de mult încât paguba, care încă nu a fost cuantificată cu exactitate, ar putea fi de la câteva sute de mii de euro până la aproape un milion: prețul unui diamant de 0,2 grame poate varia între 10 mii și 20 de mii de euro, în funcție de claritate.

Infracțiunile de care se fac vinovați bandiții sunt foarte grave: tâlhărie calificată, răpire și vătămare corporală. Potrivit unor surse de anchetă, compania este asigurată în mod regulat împotriva furturilor.

Bandiții est-europeni au șocat însă prin atrocitatea lor, „modus operandi” fiind poate unic în istoria numeroaselor jafuri care au avut loc în companiile aurifere de-a lungul anilor.

"Mi-au ținut arma la tâmplă timp de aproape două ore și m-au lovit de mai multe ori", spune Valerio Cianchi, încă în stare de șoc, capul familiei, în vârstă de 80 de ani, care se implică activ în fiecare zi în afacerea de familie.

Coșmarul său, împărtășit cu soția, soacra, nora, fiul și nepotul (în momente diferite), a început în jurul orei 17.30, când traficul din oraș era deja blocat de atracțiile de Crăciun. În luxoasa vilă din Ruscello se aflau Rossana, în vârstă de 55 de ani, (soția fiului lui Cianchi, Massimo) mama ei, Valerio Cianchi, și soția acestuia.

 

După ce hoții au furat tot ce au găsit în casa familiei, s-au mutat la sediul firmei acestora

 

Hoții, ascunși de cagule și înarmați cu pistoale, bastoane și șurubelnițe, au imobilizat cele patru persoane aflate în vilă și apoi au început să scotocească prin ea în căutare de bani și obiecte de valoare. Nu s-au mulțumit cu atât, ci au obligat-o pe Rossana, cu amenințări, să meargă la firma din Via Marco Perennio pentru a obține conținutul seifului.

Între timp, patru bandiți au rămas în casă pentru a-i păzi pe bătrâni, iar alți doi au mers în companie cu femeia. Odată ajunși în Via Marco Perennio, la sediul Diamond Import, unul dintre bandiți a intrat în firmă împreună cu proprietarul, în timp ce un altul ar fi așteptat afară în mașina sa, gata să plece cu prada.

Fiica cuplului locuiește la etajul superior al firmei. Când s-a întors acasă, în jurul orei 19.30, a observat lumina aprinsă și a devenit suspicioasă: a intrat în atelier și a găsit-o pe mama ei cu banditul. Așa că a început să țipe și să strige după ajutor. Infractorii au fugit apoi cu prada, care nu a fost încă cuantificată cu exactitate, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel