Italia vrea ca străinii să învețe mai repede limba italiană. Salvini propune maxim 20% elevi străini în clase 

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Autoritățile din Italia vor să stimuleze predarea limbii italiene în rândul străinilor. Acest lucru e considerat "esențial" pentru a asigura incluziunea acestora în societate, afirmă un responsabil din Guvern pentru educație. Recent, vicepremierul Matteo Salvini a declarat că vrea limitarea numărului de elevi străini în fiecare clasă. 

 

Italia trebuie să stimuleze predarea limbii italiene pentru străini, pe fondul preocupărilor legate de asimilarea în scădere, a declarat, vineri subsecretarul pentru educație Paola Frassinetti.

Frassinetti, membră a partidului de dreapta Frații Italiei (FdI) al premierului Giorgia Meloni, a declarat că este de acord cu ministrul Educației, Giuseppe Valditara, după ce acesta a subliniat importanța integrării elevilor străini și a cerut clase majoritar italiene, reluând apelul liderului Ligii, Matteo Salvini, pentru un plafon de 20% pentru elevii străini în clase.

"Valditara are dreptate când spune că viitorul comunității noastre naționale depinde de integrarea reală a elevilor străini. Ne dorim o școală deschisă tuturor și, în același timp, care să își prețuiască identitatea, iar pentru a face acest lucru este necesar să consolidăm predarea limbii italiene cu cursuri specifice pentru elevii străini, ceea ce este esențial pentru a asigura o adevărată integrare", a declarat Frassinetti, potrivit agenției ANSA.

Matteo Salvini a declarat, recent, că trebuie stabilit un plafon de elevi străini în fiecare clasă. "Dacă ai o mulțime de copii care vorbesc limbi diferite și nu vorbesc italiana, este un haos pentru toată lumea. 20 % de copii străini într-o clasă este, de asemenea, stimulativ, pentru că înveți despre limbi, culturi și muzică. Dar când italienii reprezintă 20 % din copiii din clasă, cum explică un profesor?", a spus Salvini.

Italia, o țară prietenoasă cu migranții

 

Italia a fost întotdeauna o destinație populară pentru imigranți și, ca rezultat, școlile italiene au fost nevoite să se adapteze pentru a răspunde nevoilor diversificate ale elevilor lor.

Una dintre principalele strategii de integrare este oferirea de cursuri intensive de limba italiană pentru elevii străini care nu cunosc limba. Aceste cursuri sunt concepute pentru a ajuta elevii să-și îmbunătățească abilitățile lingvistice și să se integreze mai bine în mediul școlar. De asemenea, școlile pot angaja profesori specializați în predarea limbii italiene ca limbă străină pentru a asigura că toți elevii au acces la resursele necesare pentru a învăța și a se dezvolta.

În plus, școlile italiene sunt încurajate să promoveze diversitatea culturală și să încurajeze toleranța și înțelegerea între elevi de diferite origini. Programele școlare pot include studiul culturii și istoriei țărilor de origine ale elevilor străini, astfel încât aceștia să-și poată păstra legăturile cu rădăcinile lor și să se simtă mai bine integrați în comunitatea școlară italiană.

Pe lângă aspectele academice, școlile italiene oferă sprijin emoțional și social elevilor străini, ajutându-i să-și facă prieteni și să se simtă incluși în activitățile școlare și extracurriculare. Consilierii școlari și profesorii joacă un rol important în acest sens, oferind consiliere și sprijin individualizat pentru elevii care au nevoie de ajutor suplimentar.

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel