Italia. VIOLENȚE pentru a OPRI zeci de romi să se MUTE într-un centru din Roma: „Trebuie să moară de foame!" (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Incidente violente au avut loc, la Roma, unde sute de neofascişti, activişti de extremă dreapta şi localnici au protestat faţă de mutarea temporară a 70 de romi într-un centru de recepţie.

Manifestanţii au dat foc la maşini şi la coşuri de gunoi, au distrus alimentele care erau destinate romilor şi i-au oprit pe aceştia să intre în adăpost, informează stirileprotv.ro.

Printre protestatari s-au numărat şi membri ai partidelor neofasciste Casa Pound şi Forza Nuova. Procurorii de la Roma au deschis o investigaţia privind protestele.

 

Protestele au început marţi după-amiaza după ce municipalitatea a anunţat că un autobuz va transfera 70 de romi într-o centru de recepţie din Torre Maura, o suburbie la est de capitală. În câteva ore, în jur de 300 de protestatari s-au adunat în faţa intrării adăpostului şi au dat foc la maşini şi coşuri de gunoi.

Forza Nuova a publicat un comunicat în care anunţa: „Suntem pregătiţi să ridicăm steaguri negre şi steagul italian împotriva invaziei şi a înlocuirii etnice".

 

Protestatarii au atacat ulterior o dubă care avea sandvişuri şi sticle cu apă pentru romi şi au distrus alimentele. Într-un videoclip publicat de La Repubblica, protestatarii pot fi văzuţi cum calcă pe alimente iar cineva strigă: „Trebuie să moară de foame".

Astăzi, municipalitatea, condusă de membri ai partidului populist Mişcarea 5 Stele (M5S), a cedat în faţa protestatarilor şi a informat presa că a decis transferarea romilor în alt cartier.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel