Italia. Val de cereri de adopții pentru bebelușul român abandonat pe stradă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video Corriere del Veneto
Sursa foto: captură video Corriere del Veneto

Val de cereri de adopții după ce doi tineri din România, stabiliţi în urmă cu un an în Italia, şi-au abandonat copilul în vârstă de 4 luni pe o stradă din Verona, acesta fiind găsit în noaptea de 14/15 octombrie.

Povestea bebelușului român a uimit pe mulți, iar numeroase cupluri au depus cerere de adopție pentru micuț. Între timp, părinții copilului, tată de 30 de ani și mama de 34 de ani, au spus anchetatorilor că au plătit un cetățean chinez cu 500 euro ca să încredințeze copilul altcuiva.

Dar investigațiile efectuate de anchetatori în acest sens au condus la descoperirea că nu există niciun cetățean chinez căruia cuplul roman i-a încredințat copilul și este evident că l-au abandonat.

 

Micuţul Zeno se simte bine acum

 

Gazda românilor a auzit că în oraş a fost găsit un bebeluş abandonat, iar în momentul în care a ajuns acasă a observat că lipseşte copilul cuplului de români.   

Micuţul Zeno, aşa cum a fost numit de medicii de la secţia de Pediatrie a spitalului Borgo Trento după numele sfântului protector al oraşului, se simte bine acum şi în zilele următoare serviciile sociale ale municipiului Verona îi vor asigura protecţia şi îngrijirea.

Părinţii lui vor trebui să răspundă pentru infracţiunea de „abandon de minori agravat, comis de un părinte”.

Un consilier pentru servicii sociale de la Primăria din Verona a spus că foarte multe persoane contactează autorităţile, arătându-şi disponibilitatea de a înfia bebeluşul, potrivit sdionline.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel