Italia. Un tânăr de 17 ani a făcut zeci de mii de euro din certificate de vaccinare false: Cum a fost prins de polițiști

Autorităţile italiene au depistat un tânăr care s-a îmbogăţit din vânzarea de certificate de vaccinare false, o afacere la care s-a asociat cu piraţi informatici ruşi, cu ajutorul cărora a câştigat în câteva luni zeci de mii de euro şi şi-a cumpărat obiecte de lux, relatează EFE.

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, care locuia cu părinţii lui şi începuse să achiziţioneze produse cosmetice de lux şi alte articole scumpe, era legătura din Italia a unui grup periculos de piraţi informatici ruşi, specializaţi în falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID-19, potrivit poliţiei italiene.

Cu ajutorul acestei reţele, care i-a procurat peste 20.000 de euro în câteva luni, adolescentul şi-a cumpărat articole de lux, criptomonede, haine de firmă şi tehnologie de vârf, toate confiscate de autorităţi.

Părinţii tânărului au spus că nu ştiau nimic despre activitatea ilegală a fiului lor, crezând că acesta obţinea bani lucrând ca informatician pentru firme de jocuri online, notează poliţia italiană într-un comunicat.

Afacere cu certificate Covid false

 


Arestarea tânărului şi descoperirea modului în care acesta opera au fost posibile graţie denunţului unei tinere din Genova, care făcuse apel la acesta pentru a-şi procura un certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus, indispensabil în Italia pentru a participa la activităţi sociale.

Tânăra în cauză, de profesie model şi care avea o "aversiune" faţă de vaccin, dorea un certificat fals pentru a putea să meargă la o sală de sport.

Prin urmare, ea i-a trimis tânărului actele necesare şi 150 de euro, dar şi-a dat seama că era o capcană, după ce "falsificatorul" a început să o şantajeze şi să îi ceară mai mulţi bani, sub ameninţarea că o va denunţa autorităţilor.

Însă italianca a decis să îl denunţe ea însăşi pe tânăr în faţa autorităţilor italiene, care au descoperit astfel o întreagă reţea de piraţi informatici ruşi care foloseau datele clienţilor pentru a deschide conturi bancare, a obţine cărţi de credit şi a crea profiluri fictive pe principalele platforme de comerţ electronic, potrivit Agerpres.

Românii din Italia, dispuși să plătească până la 1000 de euro pentru un certificat Covid fals

 

Recent, mai mulți români au fost prinși când au încercat să mituiască farmaciști din Padova, pentru a le elibera teste negative de Covid în mod fals. Românii erau dispuși să plătească până la 1000 de euro, pentru a scăpa de vaccinarea anti Covid.

Colegiul Farmaciștilor din Padova a demarat o anchetă de proporții, după ce a sesizat mai multe tentative de fraudare a certificatelor Covid. Mai multe persoane, printre care și români, erau dispuși să plătească până la 500 de euro, pentru un test de Covid fals negativ, astfel încât să-și descarce certificatul Covid ilegal, notează Corriere del Veneto.

„Investigațiile sunt în desfășurare, nu vreau să intru detalii. Sperăm să putem identifica subiecții implicați în aceste episoade de corupție, menționează președintele Colegiului Farmaciștilor din Padova, citat de sursa menționată.

El spune că are informații potrivit cărora s-ar fi promis și 1000 de euro pentru ca un farmacist să ateste că a fost administrată prima doză de vaccin.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy