Italia. Un șofer român a pus în pericol viața a zeci de persoane. Beat la volan, circula cu o viteză amețitoare și nu avea permis

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un șofer român a pus în pericol viața a zeci de persoane. Beat la volan, circula cu o viteză amețitoare și nu avea permis
Italia. Un șofer român a pus în pericol viața a zeci de persoane. Beat la volan, circula cu o viteză amețitoare și nu avea permis

Agenții de la Secția de Poliție Rutieră din Campobasso au observat, ieri după-amiază, un  autoturism care circula de-a lungul drumului de stat 647 „Bifernina” în direcția Termoli, făcând slalom printre mașinile în mișcare, accelerând frenetic și punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Polițiștii au reușit să oprească automobilul și să verifice șoferul: un cetățean român în vârstă de 36 de ani, de profesie zidar și rezident în provincie.

Acesta a fost testat cu etilotestul, care a arătat o acoolemie de 2,4 gr./l. În plus, românul nu avea permis de conducere. Actul îi fusese suspendat, deoarece a condus și în trecut sub influența alcoolului, relatează ecoaltomolise.net.

Situația românului a fost agravată și de faptul că autovehiculul nu avea asigurarea obligatorie. Bărbatul a fost apoi denunțat în temeiul articolului 186 din Codul Rutier, care prevede închisoare de la șase luni până la un an și o amendă cuprinsă între 1.500 și  6.000 de euro. Mașina cu care se deplasa românul a fost confiscată.

Cazurile șoferilor români care încearcă să înșele vigilența polițiștilor sunt în creștere. Recent, un alt român a fost prins, în Germania, la volanul unui automobil, fără a deține permis de conducere.

 

Un alt român, prins cu permis de conducere fals, le-a spus polițiștilor că l-a obținut de la o școală auto online

 

În timpul unui control de lângă Memmingen, un tânăr șofer român, de 23 de ani, a prezentat polițiștilor un permis de conducere românesc, pe care ofițerii l-au descoperit rapid că era fals. În apropierea aeroportului din Allgäu, ofițerii de la inspecția poliției de frontieră din Lindau au oprit, în luna august, un automobil înmatriculat în Polonia.

Șoferul, un cetățean român, în vârstă de 23 de ani, le-a prezentat agenților de poliție un permis de conducere românesc. La o inspecție atentă a permisului de conducere, ofițerii au descoperit că acesta era fals. Luat la întrebări, tânărul român le-a spus agenților că a obținut permisul de conducere la o școală auto online și că l-a primit prin poștă, relatează allgaeuhit.de.

Acum, el trebuie să răspundă pentru falsificarea documentelor oficiale și pentru conducerea fără permis. Ulterior, la ordinul procurorului public din Memmingen, românul a fost nevoit să depună o sumă formată din patru cifre ca garanție, iar polițiștii i-au interzis să continue călătoria în calitate de conducător auto.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel