Italia. Un român, prins în timp ce fura 300 de kilograme de fire de cupru. Bărbatul, dat de gol de alarma care s-a declanșat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În noaptea de 21 noiembrie, în timpul unui serviciu de supraveghere al căii ferate din Foggia, polițiștii au intervenit la atelierele de întreținere a materialului rulant Trenitalia, unde se declanșase alarma.

Ajunși la fața locului, agenții au observat un bărbat care intenționa să fure cupru din interiorul șantierului Trenitalia. La vederea agenților, bărbatul a încercat să evadeze, dar a fost blocat, datorită colaborării operatorilor Departamentului de Prevenire a Criminalității Campania și ai Biroului General de Prevenire și Ajutor Public al Sediului Poliției Foggia.

Bunurile furate, constând în aproximativ 300 de kilograme de cabluri de cupru, au fost recuperate și restituite companiei. Bărbatul, de 54 de ani, de origine română , a fost dus la închisoarea din Foggia și pus la dispoziția autorității judiciare, scrie antennasud.com.

Hoții români de cupru acționează nu doar în Italia. La începutul lunii noiembrie, două românce au fost reținute în Franța, după ce au furat componente de cupru din rețeaua feroviară a companiei SNCF și au dat peste cap mersul trenurilor în zona Etigny.  

 

Două românce au dat peste cap mersul trenurilor, după ce au furat piese de cupru din instalația de semnalizare în Franța

 

Două românce au fost reținute în Franța, după ce au furat componente de cupru din rețeaua feroviară a companiei SNCF și au dat peste cap mersul trenurilor în zona Etigny.   Două femei de naționalitate română au fost arestate lângă comuna Etigny, după ce au fost prinse în timp ce furau piese din cupru din instalația de semnalizare a infrastructurii de cale ferată administrată de compania națională SNCF.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut sâmbătă, 30 octombrie, în jurul orei 21:40, lângă localitatea Etigny, departamentul Yonne. Piesele din cupru furate de cele două românce aparțineau rețelei administrate de compania publică de transport SNCF și făceau parte din sistemul de semnalizare. 

"A fost un furt de componente mici", au precizat agenții SNCF pentru presa din Franța. Furtul comis de cele două românce a creat probleme serioase de semnalizare pe șinele de cale ferată. Incidentul a afectat mai multe trenuri, provocând întârzieri la sosirea în gară. Întârzierile nu a fost mari, fiind vorba de aproximativ cincisprezece minute pentru fiecare garnitură, însa a fost suficient pentru a da peste cap mersul trenurilor în zona. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel