Austria. 16 hoți români, furturi de cupru de peste un sfert de milion de euro: Erau coordonați din Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Franța. Român, dat de gol de camerele de supraveghere, cum fura cupru. Magistrații l-au trimis la închisoare
Franța. Român, dat de gol de camerele de supraveghere, cum fura cupru. Magistrații l-au trimis la închisoare

16 bărbați români  arestați pe teritoriul Austriei. Hoții de cupru au comis furturi cu un prejudiciu total de un sfert de milion de euro. 

Biroul de poliție criminală al provinciei Viena, în cooperare cu Grupul operativ pentru combaterea criminalității stradale (EGS), a prins două bande de hoți care au furat timp de luni de zile, în special cupru din sediile unor companii din Austria Inferioară și Stiria. În total, 16 bărbați au fost arestați. Aceștia sunt acuzați de un total de 24 de spargeri. Potrivit informațiilor furnizate marți de poliție, acestea ar fi provocat pagube totale de 250.000 de euro.

16 hoți români, furturi de cupru de peste un sfert de milion de euro

 

Locurile faptelor au fost districtele din Austria Inferioară Ybbs a.d. Donau, Baden și Lilienfeld, precum și districtul stirian Deutschlandsberg. În total, au fost jefuite 35 de tone de material de cupru. Majoritatea suspecților - toți români - și-au recunoscut fapta.

Prima bandă a fost prinsă în flagrant delict pe 7 iunie, când a fost observată în timpul unei spargeri, în urma unei sesizări. Aceștia au spart gardul unui sit industrial și au furat mai multe tone de cablu de cupru și alte materiale. Aceștia au sosit chiar și cu două camionete pentru a transporta bunurile furate. Cu ajutorul unității speciale Wega, unsprezece bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani au fost arestați în Viena-Liesing. Un alt complice (37 de ani) a fost reținut trei zile mai târziu.

Șeful bandei coordona din Italia toate operațiunile

 

Principalul autor, despre care se spune că ar fi acționat în calitate de organizator, a fost în cele din urmă arestat la Pisa, în Italia, la 15 iunie, prin intermediul unui mandat european de arestare. Banda a funcționat din februarie până la destrămarea ei în iunie. Douăsprezece spargeri cu pagube toatale  de aproximativ 200.000 de euro ar fi fost comise de aceștia. Ei au furat aproximativ 30 de tone de cupru.

Prin intermediul investigațiilor primei bande, criminaliștii au dat apoi peste o altă grupare de infractori români, în luna august. Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 43 și 46 de ani, erau activi din luna iulie. În noaptea de 11 august, aceștia au fost observați în timpul a trei spargeri, când au furat cabluri de catenară, baterii de mașină, dar și cupru. Când au ajuns la apartamentul lor din Liesing, la scurt timp după aceea, au fost arestați. Aceștia sunt acuzați de douăsprezece spargeri. Se spune că au furat aproximativ patru tone de cupru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel