Italia. Un român, porta-voce a mișcării anti-vaccin, în stare gravă: „M-am răzgândit! Covid nu trebuie subestimat, plămânii mei sunt distruși“ (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Eduard Ciobanu, porta-vocea mișcării anti-vaccin din Trieste, internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de Covid: "Îmi pare rău, m-am răzgândit! Plămânii mei sunt distruși", a spus românul de pe patul de spital, sfătuindu-i pe alții asemenea lui să nu subestimeze Covid-19. 

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, de origine română, se află internat în secția Pneumo Covid din cadrul spitalului din Cattinara. El a fost unul dintre manifestanții de la poarta 4 a protului Trieste, în zilele de protest împotriva Certificatului verde, conduse de Stefano Puzzer. "M-am răzgândit: Covidul nu trebuie subestimat“, a pus românul.

 

Un român, porta-voce a mișcării anti-vaccin din Trieste, în stare gravă

 

"Și acum sunt aici", spune Eduard Irinel Ciobanu, în vârstă de 47 de ani, muncitor portuar de origine română, internat în secția Pneumo Covid din spitalul Cattinara, din Trieste. Când respirația i-a devenit dificilă, s-a răzgândit rapid: "Nu-l subestimați pe Covid". În scurt timp, el „s-a pocăit“ după ce a fost un fervent susținător al mișcării no-vax.

I-a spus-o deschis jurnalistului de la Non è l'Arena, care intrase în salon pentru a le lua un interviu pacienților. Pentru a respira mai bine, Eduard are acum tuburi în nas. "M-au străpuns peste tot ca să mă salveze", spune el, "pentru că mi-au spus că plămânii mei sunt cu adevărat distruși“, i-a mărturisit românul jurnalistei.

Deocamdată nu se știe sigur unde a contractat Covid. Probabil că nu de la proteste, care acum datează de mai bine de o lună. Soția sa îl așteaptă acasă cu fiul lor. Ea este îngrijorată pentru el, spun prietenii, și  speră că acesta se va recupera curând și că se va putea întoarce la muncă la Agenția de ocupare a forței de muncă din Portul Trieste.

 

„M-am răzgândit! Covid nu trebuie subestimat, plămânii mei sunt distruși“ 

 

„Am fost foarte rigid, dar acum m-am răzgândit: Covid nu trebuie subestimat, trebuie să fii mereu în gardă, pentru tine și pentru ceilalți“. Din păcate, aceasta este singura cale. 

Eduard mai spune că văzut cu ochii lui pe cineva care a continuat să subestimeze forța acestui virus: "A venit cineva... și au încercat să îl intubeze, dar el a insistat: Nu cred în asta, lăsați-mă în pace. A murit la scurt timp după aceea...“

 

Proteste violente împotriva Certificatului Verde: Ciocniri între manifestanți şi forţele de ordine în Portul italian Trieste

 

Amintim că la mijlocul lunii octombrie au avut loc proteste violente împotriva Certificatului Verde, cu ciocniri între manifestanți şi forţele de ordine în Portul italian Trieste.

Mii de persoane au protestat faţă de impunerea utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor, iar în unele zone au avut loc confruntări între demonstranţi şi agenţii forţelor de ordine.

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea angajaţilor Portului Trieste, care au iniţiat o grevă în semn de protest faţă de obligativitatea prezentării certificatului Covid-19 care să ateste vaccinarea, vindecarea sau un rezultat negativ la test. Sindicaliştii consideră că este vorba de impunerea vaccinării şi au anunţat că greva din Portul Trieste va dura mai multe zile.

Aproximativ 2.000 de protestatari au scandat "Oamenii ca noi nu cedează niciodată" şi "Libertate". Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii. Între aceia se afla și românul Eduard Ciobanu.

"Vreau să vedem dacă au curajul să ne atace şi în Piaţa Unităţii Italiei", a afirmat Stefano Puzzer, purtătorul de cuvânt demisionar al Mişcării de coordonare a angajaţilor Portului Trieste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel