Italia. Un român căutat în toată lumea, prins pe aeroport. Venea de la New York

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Un infractor multiplu căutat la nivel internațional a fost arestat
Italia. Un infractor multiplu căutat la nivel internațional a fost arestat

Un infractor multiplu, căutat la nivel internațional, a fost prins pe aeroportul din Milano. Bărbatul a fost identificat și predat justiției de către Poliția de Frontieră Malpensa.

Poliția de Frontieră menită să garanteze regularitatea trecerii frontierei, continuă activitatea chiar și în aceste zile premergătoare sărbătorilor pascale. În ciuda faptului că traficul de pasageri este mare, astăzi, poliția a identificat și predat justiției o persoană căutată internațional.

Pasagerul, sosit din New York (SUA), unde prezentase personalului de serviciu de la controlul pașapoartelor un pașaport irlandez care a trezit unele suspiciuni. Acesta avea câteva detalii suspecte în privința fotografiei titularului, care nu au scăpat ochiului antrenat al poliției de frontieră.

 

După mai multe cercetări, poliția l-a identificat pe român

 

Aceste suspiciuni, întărite și de dispozitivele utilizate de Poliția de Frontieră pentru controlul automatizat al pasagerilor (eGates), au fost confirmate după examinarea vizuală efectuată, cu ajutorul unor echipamente tehnologice, de către personalul specializat din Malpensa.

Prin urmare, au fost lansate analize mai aprofundate, așa-numitele analize de linia a doua, pentru a stabili cu certitudine identitatea persoanei. Primele verificări efectuate cu privire la numele de pe document nu au relevat nicio confirmare obiectivă în bazele de date utilizate de poliție.

 

Bărbatul era căutat în două state europene și avea mai multe mandate de arestare

 

Însă, investigațiile efectuate ulterior, cu analiza încrucișată a bazelor de date și cu compararea amprentelor digitale ale pasagerului, supuse unor ample teste au permis identificarea incontestabilă a bărbatului. SP este un cetățean român în vârstă de 34 de ani, cu multiple condamnări, căutat în două state europene și beneficiar al mai multor mandate de arestare în vederea extrădării pentru diverse infracțiuni, printre care furt și tâlhărie, emise de România și Austria.

Având în vedere cele constatate, după ce au fost efectuate verificările necesare ale Direcției Centrale a Serviciului de Poliție Criminală, bărbatul a fost arestat și dus la închisoarea din Busto Arsizio, în urma sentinței Curții de Apel din Milano. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel