Italia. Un român care și-a UCIS fratele, arestat la 2 ani după crimă, deși inițial s-a crezut că a fost un accident

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Italia, fiind acuzat că și-a ucis propriul frate. Deși inițial s-a crezut că a fost doar un accident, ancheta a scos la iveală oribila crimă. 

Ancheta privind moartea lui Ciprian Cătălin Apetroaiei, un român de 26 de ani care a murit în apropiere de localitatea Barcellona Pozzo di Gotto (Sicilia), a scos la iveală că tânărul a murit după ce a fost împins în gol chiar de fratele său. Inițial, s-a crezut că decesul a survenit în urma unui accident nefericit, potrivit publicației Oggi Milazzo.

Tragedia s-a petrecut pe 19 mai 2019, în Femminamorta, un cartier al localității Barcellona Pozzo di Gotto de lângă Messina. Ciprian Cătălin Apetroaiei ar fi căzut de la etajul unei clădiri, după ce s-ar fi dezechilibrat în timp ce sprijinea pe o balustradă. În urma impactului cu solul, tânărul român s-a lovit grav la cap.

Rezultatul anchetei arată că este vorba de o crimă

 

Fratele lui a fost cel care a sunat la salvare. Din păcate, medicii sosiți imediat la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul românului.

Autoritățile au demarat o anchetă, iar zilelele trecute a fost făcut public și rezultatul acesteia: Ciprian a fost împins în gol de la o înălțime de 5 metri chiar de fratele său, pe nume Tiberius Stelian.

Suspectul le-a spus atunci polițiștilor că a mers la un bar local pentru a-l duce acasă pe fratele său, care, cu puțin timp înainte, se certase cu alți clienți. După ce s-au întors acasă, Ciprian i-a cerut fratelui său să se întoarcă la barul în care își petrecuse seara pentru a recupera telefonul mobil pe care îl uitase din greșeală. Prin urmare, Tiberiu Stelian a mers după telefon iar, la întoarcere, a găsit trupul neînsuflețit al fratelui său zăcând în grădina casei.

Cu toate acestea, desfășurarea anchetei a furnizat elemente care nu se potrivesc cu declarațiile suspectului. În primul rând, cauza decesului, conform medicului legist, se datorează unui stop cardio-respirator datorat traumatismului cranian sever, cu leziuni cranio-faciale cauzate de un obiect greu și cu energie cinetică ridicată, probabil orientat de sus în jos.

Versiunea fratelui mai mic, infirmată de dovezile științifice

 

Mai mult, dovezile rezultate din activitatea de anchetă desfășurată de Carabinieri din Compagnia di Barcellona Pozzo di Gotto au făcut posibilă negarea a ceea ce a fost declarat de Apetroaei Tiberius Stelian. Investigațiile efectuate cu privire la dinamica morții au relevat un rezultat incompatibil cu versiunea oferită de el și cu ipoteza căderii accidentale, deoarece nu au fost găsite răni pe corpul victimei și fracturi ale membrele superioare compatibile cu o cădere.

Au existat, de asemenea, numeroase urme de frecare pe jos, cel mai probabil cauzate de tragerea corpului la locul descoperirii. În cele din urmă, activitățile tehnice au făcut posibilă constatarea unor contradicții suplimentare și cu referire la perioada de timp a faptelor povestite de persoana arestată.

Carabinierii din Barcellona și din Merì, la cererea Parchetului îndrumat de procurorul Emanuele Crescenti, care a coordonat anchetele judiciare, au executat un ordin de arestare preventivă emis de magistratul de instrucție Salvatore Pugliese.

Tiberius Stelian Apetroaei, în vârstă de 25 de ani, fratele mai mic al victimei, a fost transportat la închisoarea din Barcellona, ​​fiind acuzat că și-a ucis fratele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel