Italia. Un român care a vrut să își ucidă fosta parteneră, înjunghiind-o în spate, capturat: „A rănit-o pe femeie cu o foarfecă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat de origine română, considerat periculos de către autoritățile italiene, a fost arestat de poliția de stat din Milano, în urma unor acuzații grave pentru infracțiuni pe care le-ar fi comis de sărbători. El ar fi fost la un pas de a-și ucide fosta parteneră.

Faptele datează de la Crăciun, când bărbatul de origine română ar fi încercat să o jefuiască și să o ucidă pe fosta sa parteneră. În urma unei sesizări a Brigăzii Mobile din Foggia și a Parchetului local, colegii de la Parchetul din Milano au emis un mandat de arestare pe numele său.

Un român și-a înjunghiat cu o foarfecă fosta parteneră

 

Potrivit reconstituirii episodului de violență, bărbatul ar fi încercat să o ucidă pe femeie, lovind-o grav în spate cu o foarfecă și provocându-i mai multe răni. Din fericire, femeia a fost salvată din ambuscada violentă.

 

Alți doi români, arestați pentru tentativă de omor, în Italia: Au înjunghiat un bărbat și l-au bătut cu bastoane de fier și bâte de baseball.

După arestarea a doi fugari, pe numele cărora existau mandate de arestare internaționale și găsiți recent în capitala pontină, carabinierii Companiei din Latina au arestat alți doi subiecți, afectați de așa-numitul mandat european de arestare (MAE).

Români, arestați pentru tentativă de omor: Au înjunghiat un bărbat și l-au bătut cu bastoane de fier și bâte de baseball

 

Arestarea, în ultimele zile, în capitala pontică, a două persoane urmărite la nivel european, nu a părut imediat întâmplătoare. Acest lucru i-a condus pe anchetatori la o analiză mai precisă a celor două episoade, efectuând investigații mai detaliate și mai amănunțite, pentru a verifica dacă aceștia erau doar în trecere sau dacă au găsit refugiu pe teritoriul Latinei împreună cu alți complici.

Militarii au procedat la verificarea dacă primii arestați - un bărbat originar din România și un altul din Maroc - au avut interese sau conivență cu localnicii. Personalul Secției operative din cadrul Nucleului Operativ și Radiomobil, printr-o activitate info-investigativă neîntreruptă și minuțioasă, a efectuat servicii țintite în vederea căutării și prinderii unor potențiali alți subiecți, afectați de măsuri restrictive și posibil a avea legătură cu cei doi arestați anterior. 

Activitățile de investigație au permis, de fapt, să se strângă cercul în jurul altor doi cetățeni, care s-au dovedit a fi beneficiari de mandate europene de arestare, emise de Autoritatea Judiciară din România.

Este vorba despre doi bărbați, de 56 și, respectiv, 53 de ani, condamnați pentru infracțiunea de tentativă de omor calificat comisă în februarie 2018, în complicitate cu compatriotul lor deja arestat de carabinieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel